Jump to content

vedmaskin


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Tviler på om noen har erfaring med den, da den vel neppe finnes i europa. Det er som regel problemer med CE merking på disse amerikanske vedmaskinene p.g.a manglende beskyttelse og liknende. Har sett en del video av den, men tror ikke det er den beste ideen jeg har sett, selv om det ser fint ut på video.

Den vil gå altfor tregt på litt mindre virke. Det virker også som det lett blir problemer i klyverommet. Dessuten mener jeg og huske at jeg leste at den var meget dyr, men jeg husker ikke beløpet.

I tillegg bør den jo monteres på en kompaktlaster, noe som heller ikke er så vanlige i Norge som i USA.

Link to comment
Share on other sites

Guest 6400_1

Hallo, takk for svar. snakket med firmaet som lagde maskina de skulle sende en til sverige for 2100 dollar, ca 120000nkr, ikke så vannvittig høyt, men dyrt nok. det kommer sikkert toll og div avg attpåtil. tror det er en bra maskin. har pr idag en igland wp3000, og er ikke fornøyd. veden blir ikke bra salgsvare

(klyver for grovt). så jeg er ut etter en maskin man kan montere på gravemaskin, med lite etterarbeid, og det så den maskina ifra hahnmachinery ut til å være. allikevel vil det vel være noe kluss med den her maskina å vil jeg tro. Vi får bare lete videre.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det blir spennede og h&amp\;Atilde\;&amp\;cedil\;re fra sverige om denne maskinen.

Ser at vekta er ca 900kg, s&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; det trengs en ganske stor graver ogs&amp\;Atilde\;&amp\;yen\;, men det har du kanskje allerede siden du har en Igland vedprocessor? B&amp\;Atilde\;&amp\;cedil\;r vel minst v&amp\;Atilde\;&amp\;brvbar\;re en 12-13t maskin?

N&amp\;Atilde\;&amp\;yen\;r det gjelder pris s&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; blir den jo nesten like dyr som en automatisk maskin fra Binderberger. S&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; hvorfor ikke heller kj&amp\;Atilde\;&amp\;cedil\;pe en slik og evt. mate den med graveren eller t&amp\;Atilde\;&amp\;cedil\;mmerkran?

Er jo ikke spesielt morsomt om du f&amp\;Atilde\;&amp\;yen\;r en drifststans mitt i vedsesongen og m&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; vente p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; deler fra usa.

Den som skulle til Sverige, var det til en kommende forhandler, eller til en privatperson?

Link to comment
Share on other sites

Guest 6400_1

Tror ikke de skulle levere noen maskin til sverige, men de kunne frakte en til sverige for 2100dollar sa de. Vet du om noen automatiske maskiner som kan monteres p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; gravemaskin, som er meget bra, (ikke igland wp3000, d&amp\;Atilde\;&amp\;yen\;rlig erfaring, kun til eget bruk.)

Maskina er en 15t.

skal se litt p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; binderberger sin type. pris etc.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vet dessverre ikke om andre for montering p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; graver, men av automatiske er vel Binderberger 450 med en ca pris 230000-250000, og Bilke xxl1000 (vet ikke pris p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; denne) som er mest aktuelt. Mer info om Bilke p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; www.bilke.net.

Mener det er forhandler for begge disse i Norge.

Selv synes jeg den Binderberger maskinen ser meget bra ut i forhold til prisen, men jeg har kun sett den p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; video.

Det jeg er litt skeptisk til med disse automatiske maskiner, er hvordan de virker ved krokete og hastighet p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; mindre dimensjoner. Av det jeg har sett p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; video, s&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; virker de g&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; med samme hastighet enten stokken har en dim. p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; 40cm eller 8cm.

Det kj&amp\;Atilde\;&amp\;cedil\;res ihverfall demo. p&amp\;Atilde\;&amp\;yen\; Binderberger maskinen hos forhandler.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
Guest kvisten7_1
hei har vert i kontakt med hahnmachinery og de har levert til store deler av europa men ingen til norge pris var 32,000 dollar -160,000 norske kr + frakt ca 2000 dollar - ca 10000 kr. Vis vi bestillte 2 eller fler fikk vi 20 proset avslag på pris frakt kan jeg ordne har noen kontakter som shipper amrikanske biler og deler så kunne kjøpe en plass eller to til disse maskinene ta kontakt eller svar på denne meld.de kunne monteres på gravemaskin jeg har en kobelco sk70 8 -tonner og den ga olje nok i masse vis har all data og pris liste på mail her så bare ta kontakt...
Link to comment
Share on other sites

Fikk du noe info om deler ved driftstopp?

Ikke spesielt morsomt om en må vente 2-3 uker på deler fra usa midt i vedssesongen.

Men håper det kommer en maskin her i Norge også.

Hadde vært morsomt og sett den montert på en gravemaskin. Skulle tro det var mye bedre enn på en kompaktlaster.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...