Jump to content

Kjøp av bjørketømmer


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Tror det er vanskelig å få tak i det nå. Holder til i Telemark og her måtte du ha bestillt lenge før jul for å i det hele tatt ha sjangse til å få noe.

Bestilte 150 m3 bjørk av en av de store grunneierne i november i fjor og er ennå ikke kommet:)

Har ringt litt rundt for å høre om andre som kan ha, men de har ikke før til neste år. Er mange måneders ventetid hvis de har.

Eneste muligheten er viss du finner mindre grunneiere som har hugget selv.

lykke til...

Link to comment
Share on other sites

Guest jml_1
Det kan virke som om det er press på dette markedet ja. Eg er ute etter å bestille for levering i november/desember. Er det ingen større firma som driv med hogst og salg eller kjøp og salg?
Link to comment
Share on other sites

Guest Jon_Anders_Krokann_1
Ta kontakt med nærmeste skogeierandelslag eller tømmermegler. Avhengig av din geografiske lokalitet finner du nærmeste skogeierandelslag på www.skog.no. Du kan også høre med Norskog sitt tømmeromsetningsapparat www.nortommer.no og SB Skog www.sbskog.no
Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Prisene er så presset på det markedet her, så det svarer seg ikke å kjøpe langtømmer - så sant du ikke har gode rabattordninger gjennom allmenning e.l. Såg en annonse på finn senest i går - en som solgte langtømmer bjørk for 600/m3. Absurd. Neste år skar det jammen høgges tur egen skog! :D
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Så denne annonsen selv, noe prima kvalitet var det ikke, så det var råta i mange rotstokker.

Han blir nok ikke kvitt det virket, tviler på at det er noen som er så desperate at dem kjøper til denne prisen. Har ingen rot i virkeligheten mener nå jeg, det er jo virkelig ikke verdt 600,-/m3 for virke som skal brennes opp, prisene på skur ligger jo 100,-/m3 under dette!

 

Riktig det \&quot\;GÅ\&quot\; har jo samme verdi om du vil vidreforedle det selv, eller selge det som vedvirke.

Når råvarekosten går opp følger selvfølgelig utsalgsprisen på ved etter...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym

Spiller ingen rolle hva sagtømmerprisen er så lenge etterspørselen til ved er så høy.

Selger noe bjørketømmer for 550 pr. kubikk. og prisen på ved er jo veldig lav i forhold til strøm og fyringsolje.

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Når etterspørsel på tømmer går opp vil prisen henge seg på. Da vil også prisen på ferdig kløvd ved henge seg på - folk er jo interessert i en viss gevinst. Men, kanskje er det omtrent i disse dager en liten forsinkelse, der vedprisen ikke har rukket å komme etter? Siden det ikke er haysesong for vedsalg nå mener jeg.. Men som Gjest og GÅ sier - det var nok noe overprisa det tømmeret som var på finn.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest thomas_1

Er også ute etter ca 100m2 bjørketømmer for vedproduksjon, holder til i Nordland. Noen som har tips eller vet hvor jeg kan få kjøpt dette?

 

Thomas -

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym
Du kan høre med noen oppi Lierne som selger i stranger, lurer på om de kaller seg Li-ved eller noe sånt. Noe nærmere Nordland vet jeg ikke. Selv har jeg fått tak i fra Selbu, Alvdal og Sverige, men det blir lang transport til deg. Normal pris her er 375-400 pr. m3+ moms og transport.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...