Gå til innhold

Større tømmerdrift


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vuderer en større tømmerdrift på vestlandet. Granskog, med nortømmer som kjøper.

 

Hva er det viktig å passe på i en sånn avtale mellom skogeier og skogkjøper? Hvor mye forhandlingsrom er det for pris og betingelser?

 

Andre tips?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei!

Når det gjelder tømmerpriser er det nok ikke rom for forhandlinger i det hele tatt, men prisene på skurtømmer har kommet seg bra det siste året. Her må du heller planlegge hogst etter når prisene er gode. I hvertfall på østlandet hvor togforbindelse til Sverige er god er det bra priser nå.

Det som er interessant for deg er driftskostnadene. Altså hva tar entrepenøren tar for å avvirke skogen din. Her varierer det veldig ift. hvor i landet du befinner deg, men hvis dette er grovt virke og det ikke går mer enn 2-3 busker pr. kubikk og det er kort vei til velte og greit terreng ville jeg ikke funnet meg i å betale mer enn 100,- pr. m2 i drift. Dette er greit å avklare med entrepenøren på forhånd etter at han har gjort en befaring.

Kjørespor og pussing er også lurt å diskutere før driften starter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei og takk for svar!

 

Driftspris er 175 pr m3. Skogen er blanding mellom grovt og middels. Kort frakt til skogsbilvei, men det er bratt motbakke opp til vei. Entreprenøren har tatt forbehold om oppussing av kjørespor, vedlikehold av velteplass og skogsbilvei, samt at noen tre kan bli stående igjen.

 

Entreprenør vil også ha dekket maskinflytt som er 3000 pr maskin.

 

Dette er vel normale betingelser ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei!

 

Betingelsene er for så vidt normale, men driftkostnad på 175,- synes jeg var mye på en slik drift. Prisene varierer mye rundt i landet, men etter tømmerkrisen for et par år siden måtte de som fakturerte høye driftpriser omstille seg å gå ned mye. I fylker som Hedmark og Oppland med mye tømmer og stor konkurranse mellom entrepenørene har prisene alltid vært presset og mariginale for entrepenørene, så de har ligget stabilt hele tiden. For å forsvare 175,- pr. m2 skal det være tynning og veldig mange busker på kubbiken. Hvis det er mye stor stein og vanskelig terreng kan det forsvare noe høyere pris, men det vet du best selv som har vært der:)

Lykke til!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Det eneste du kan og bør gjøre er å få pris på drifta fra flere aktører. Er det en stor drift så er nok flere interesert i den.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...