Gå til innhold

valg av vedmaskin dalen eller duun?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

 

jeg skal kjøpe meg vedmaskin tenker og bruke rundt 80000kr.

 

har hittil sett på dalen 2052 og duun vm 420

har forstått det slik at dalen er et mer "sikkert" kjøp da duun har noe tvilsom kvalitet på sine maskiner. men her jeg bor så er det veldig god service på AK-Maskiner så vil helst handle hos dem FK her er elendig og EIK er langt unna.

 

hvor stor er prisforskjellen på disse maskinene?

er det andre aktuelle maskiner?

 

Mvh Asbjørn Eliassen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vis du må velge så er vel dalen og foretrekke selv om den selges hos felleskjøpet, som de siste årene har vært mest opptatt av og selge hagemøbler og elendige åpningstider som også har gjort at de har mistet mange næringskunder, det er for sent og åpne kl 0900.

men hakki pilke har også to greie maskiner i den prisklassen som du kansje bør se på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noe grunnlag for å kjøpe Duun når det finns så mange andre merker. Hvis du ønsker å handle med A-K så gå for en Palax 35, den er kanskje ikke like kjapp som VM420, men det tar du igjen når Duun-maskina streiker.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Dersom du velger Dalen, så kan du få en relativt pent brukt 2054 til rundt 80 tusen med transportør eller en ny 2052. Jeg hadde allikevel kjøpt 2054 selv om den hadde vært litt brukt..

 

Er ikke helt sikker på Duun-prisen, men vil tro den kommer

på rundt 100 tusen med transportør. (traktordrift)

 

Hvis valget står mellom 2054 og Duun vm420, hadde jeg kjøpt en pent brukt 2054 uten tvil.

 

Duun vm420 og Dalen 2054 stiller veldig likt når det gjelder spesifikasjoner, men Duun maskina krever 540 omdr. mot Dalen sine 400 omdr. på pto.

Vil også tro at annenhåndsverdien på en dalen maskin er bedre enn en duun.

 

Som forrige taler skrev, så ville jeg også valgt Palax ks35 dersom du ønsker å handle med ak-maskiner. Den tror jeg du får til rett under 80 tusen selv med transportør.

 

Lykke til med valget!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, Palax'en ser fin ut den og de som har den i dette debattforumet ser ut til å være godt førnøyd med den alle sammen :)

 

Tror også at transportør er standard på disse, og da må jeg rette meg selv: prisen blir da ca. 65 tusen, er jeg veldig sikker på.(prisen har ikke forandret seg mye)

Da kommer ikke 6 delingskniv og 8 tonn klyvekraft som standard. Men det er ikkeno problem med å kjøpe med 8 tonn da det koster ikke mer enn en tusenlapp eller to husker jeg å ha lest. Standard klyvekraft på maskinen er 5,6 tonn.

 

Men igjen så spørs det hvor store stranger/stokker du skal kappe. Som sagt kan du kjøpe palax'en med 6 delingkniv, men på 2054 og Duun vm420 kan du ha 10 deler.

Jeg mener at dersom du har mange grove stokker (ca. 35-40 cm+) bør du kanskje kjøpe Duun eller Dalen hvis du synes det er et problem at du må klyve kubber flere ganger...

 

@OS

Tror du man merker stor forskjell på klyveren på palax'en med 5,6 eller 8 tonn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Kvifor ikkje kjøpe Dalen hos AK? Hos min lokale AK-forhandlar sel dei i alle fall både Dalen og Duun maskinar. Eg har sjølv kjøpt ei Dalen skuffe der for 2-3 år sidan. Var rart om det er einaste forhandlaren som sel Dalen hos AK. Dalen sine produkt pleier i alle fall å vera veldig bra.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

@OS

Det er nok best å ta med 8 tonn klyver for å være på den sikre siden, ja :)

Synes den palax'en er best egnet for mindre dimensjoner ca. under 25 cm i diameter etter hva jeg har sett av videoer? Hvordan er din erfaring med maskinen på stokker på 30-35 cm i diameter?

 

@peopp

Tror Dalen kom med blant annet to pumper på 2054 sommeren 2009.

 

Jeg har ingen erfaringer selv om noen vedmaskiner, så jeg kan ikke si noe sikkert om at du ikke bør kjøpe Duun, men av det jeg har lest om andres erfaringer om Duun sine produkter, så bør du vel velge et annet merke.

 

@6455

Selger din lokale ak-forhandler helt nye Dalen maskiner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er litt synd at det ikke er retur på innmaterbåndet på palax'en synes jeg..

Vurderer sterkt kjøp av denne maskinen, da med el. motor på 7,7 kW. Har funnet ut at den bare krever en sikringsstørrelse på 16 amp..

 

Har du el. motor på palax'en din? Hvordan fungerer maskinen med ditt stokkebord fra Duun? Går hastigheten på de hydrauliske rullene på stokkebordet synkront med hastigheten på innmaterbåndet?

Vurderer kanskje også stokkebordet fra Duun, grei pris på den også :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Med 16 A sikring kan du ta ut ca. 3.68 KW ( 16X230 )

Med 3x16 A sikring kan du ta ut ca. 6.25 KW ( 16X1.7X230 )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fint at dere er fornøyd med stokkebordet :) Stokkebord er vel et must om man har en ordentlig vedmaskin, og det effektiviserer vel vedproduksjonen en del også \;)

 

Enig med deg at strøm er best og det er vel det som er å satse på i lengden også. Unødvendig å binde opp en ekstra traktor og all drivstoffet som går i tillegg til mye støy... blir jo litt støy selv med en elmotor også da..

Men det koster jo en del med eldrift som ekstrautstyr på maskiner også, men dette er jo å forertekke om du driver på proffesjonelt nivå.

 

Kjøpte du maskinen din rett fra Traktorhuset i Stokke? A-K maskiner er jo forhandler til Palax produkter..

 

Takk for din informasjon om palax ks35 i dine forrige innlegg! Hyggelig og nyttig å høre andres erfaringer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Ha, ha , ja man må vel nesten være ansatt i fk for å komme med en slik fredagsvits.

Har du byttet ned deg fra en Dalen/Duun til en Pilke, siden du har kommet til denne konklusjonen, eller ???

Min Dalen 2054 runder 10 år i disse dager, og det har vært veldig lite tull med denne.

Kan ikke huske at den har sviktet meg så jeg har måttet avbryte arbeidet en eneste dag under disse årene.

Nytt innmater og utmaterband har den nettopp fått, og noen sverd og kjeder har det blitt, men dette må vel anses som slitedeler.

Så det ville nok blitt Dalen igjen om jeg skulle bytte, ellers hadde jeg sett på Posch og Binderberger som et alternativ.

Kisa går bort, da den kun har el,drift.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Servicesystem for Duun produkter.

Duun Industrier gjennomfører fortløpende forbedrings- og utviklingstiltak i takt med tilbakemeldinger og testresultater.

Vi har samlet alle tiltak i form av servicemeldinger som beskriver feilen og aktuelle tiltak for å utbedre denne med illustrasjoner.

Dette er tilgjengelig hos A-K forhandlerne og direkte fra fabrikken og er et tiltak for å sikre at våre kunder skal ha minst mulig ”nedetid” på sine maskiner.

Vi benytter også anledningen til å understreke at alle maskiner trenger service og vedlikehold for å fungere over tid og dette er utførlig beskrevet i instruksjonsbok og med utvendig merking.

Vi ønsker fornøyde kunder og ber de som er misfornøyde med sine Duun produkter om å henvende seg til sin lokale A-K forhandler eller direkte til post@duun.no

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg må beklage overfor Duun Industrier AS, jeg ønsket ikke å snakke som om jeg var grovt imot Duun produkter - ser sammenhengen i denne debatten og innleggene mine i ettertid, og at det ikke var godt.. Jeg har selv ikke noe forhold til min AK-forhandler, så jeg kan ikke poengtere noe om kjøp / ikke kjøp.

Det merkes godt i dette debattforumet at mange har negative synspunkter og erfaringer om Duun sine vedmaskiner, mens noen andre har gode ord å si om dem. Dette skaper selvsagt en veldig usikkerhet og påvirkning hos kunder som leser dette. Og folk velger heller Dalen som den andre store norske produsenten. Jeg tror ikke det har noe med kvaliteten på vedmaskinene å gjøre, men kanskje heller en ikke grundig nok testing av maskinene under forskjellige forhold over tid..

Det kan leses at Duun industrier eksporterer en hel del av sine maskiner til Sverige, der det virker som at folk har gode erfaringer.

Duun har en del finesser som ingen andre maskin har, til og med ikke Dalen. Duun har joystick-styring, som den eneste norske, på VM370 og VM420, THS-versjonen av 2054 og 2052 har helhydraulisk styring med en betjelingsbøyle/hendel. Duun har mulighet til å kappe langved 50-60 cm, mot Dalen sine 40cm. Duun har 4m standard-utstyrt transportbånd med integrert flisavskiller, Dalen har verken eller som standard-utstyr. Om det skulle bety noe, får du dessuten 8-delerkniv til Duun VM420 om du synes 6-deleren blir for liten, og 10-deleren for stor.

Og det er slettes ikke slik at Dalen er den eneste helhydrauliske vedmaskinen.

Et forslag til Duun er at de kan utstyre deres VM320 og VM370 med elmotor, så de blir litt mer aktuelle på markedet...

Jeg samarbeider på ingen måte med verken Dalen eller Duun, men synes det er synd at folk med dårlige erfaringer snakker og skriver "nedlatende" om Duun sine vedmaskiner og konkluderer med at Dalen er det eneste som duger blant de to norske. Dette selvom jeg skjønner godt at det er irriterende med div. problemer og stopp underveis i vedproduksjonen.

Ha en God Jul

Mvh, MW

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Ser noen mener 80.000 er passe pris på ei Dalen 2054?

 

Er jeg da for dyr på min hvis jeg forlanger 115 tusen for ei lite brukt fra 2009, med langt transportbånd og hydraulisk flissug?

maskina har ikke slitt ut ett kjede enda.

hva er evt riktig pris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Tja, det med ca. 80.000 for ei brukt 2054 kan diskuteres litt, er litt forskjellig på årsmodellene mtp. bla.a. oppgraderinger (har laga ei enkel, liten "oversikt" under). De første modellene ble jo solgt for rett over 60.000 eks.mva. nye og disse selges utrolig nok til omtrent det samme i dag, mens det noen år etter ble en enorm prisstigning på 2054, omtrent etter den første oppgraderingen.

Dalen 2054 oppgraderinger:

- Første modeller:  2003 - 2004
- Første oppgradering:  2009 - to pumper i stedet for bare én, kraftigere knivstamme...
- Andre oppgradering:  2014 - kraftigere og raskere kløyvesylinder, bedre oppheng på vedlengdemåleren, hydraulisk uttak for stokkebord standard, mm.

Du har sikkert den oppgraderte versjonen med blant annet to hydraulikkpumper?  Skal ikke uttale meg så mye om hva som er riktig pris, men personlig synes jeg det blir litt feil å forlange mer enn 100 tusen for denne i et såpass dårlig marked det er om dagen.. Trur også din maskin blir nokså "gammel" i forhold til den nye versjonen... men dette er min mening.  Lykke til med salget.

Bare å sende meg pm hvis noen lurer på noe...

Vennlig hilsen  MW

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...