Jump to content

Deletegning/manual Elkem 3081 - 82 mod. Vinsj (Sandvik)


Guest

Recommended Posts

Er det noen her som har noe så fantastisk som en deletegning eller en manual til en klassisk Elkem 3081 eller noe som viser hvordan vinsjen ser ut inni. Jeg har hatt et uhell med at akslingen er blitt skjev. (Den som enn fester kraftuttaket innpå) Wiren som er forholdsvis slitt og stiv, vridde seg til åttetall ( og ja vinsjen har ikke brems)... og viklet seg rundt kraftuttaket mens jeg dro til. Joda, uten at jeg fikk med meg hva som skjedde selvsagt.

Det medførte da altså at wiren på et uforklarlig vis viklet seg rundt kraftuttaket, og dette gjorde at akslingen drog seg mot den retningen akslingen gikk...og forble skev eller "dratt til sides" for å si det på en annen måte. Er det da en måte å få rettet opp denne uten å plukke fra hverandre hele vinsjen? Det ser egentlig ut som at ikke er selve akslingen som stikker ut, som er skev, men det som akslingen er festet mot inni..eh ja. Eller ja, det er vel der deletegningen kommer inni bildet, der jeg kunne se hvordan det ser ut inni der. En lang og tragisk historie, men jeg har ikke gitt opp. Vinsjen er nemlig temmelig trofast bortsatt fra dette og er forferdelig å bytte ut mot et nytt og moderne monster.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kristan
disse deletegningene er ikke til mye hjelp. det er mye bedre å ta bilde etterhvert som du plukker fra hverandre. det kan ta lang tid før du får det sammen igjen og da kan alt være glemt så det er viktig å ta mye bilder av alle detaljer, og så rette delene i en presse etter å ha varmet de. Da får du også mulighet til å skifte ut slitedeler.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Kjenner du noen med en dreibenk er det kansk lett og lage en nu slik aksling, du får kjøpt emnene på økonomideler.

 

Fint og se at mine scannede manualer kommer til nytte \;)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Eg har ein Sandvik 3081 mod.83 , skal demontere trommel og lurer på korleis eg kan få ut bolten ,har prøvd men den rikker seg ikkje vil ikkje ut , så om nokon har erfaring med ka eg kan gjere for å få til dette.?

Mvh NoAa

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...