Guest Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bergum_1 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Har slakta 1843 hampshire.Snittvekt 84,23 kg.Snitt kjøttprosent 60,75. Disse har gått på full apetitt tørrfor,med dobble domino uten vann i automat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Bergum: Imponerende resultat! Trodde appetittforing med hampshire ville gi en kjøpttprosent ned mot 58/59 jeg.. Faseforer du eller? Hvilket kraftfor bruker du? Før fantes det et slaktegrisfor som var beregna for appetittforing og som hadde lavt energinnhold. Men nå har alle blandinngene 1,08 feg pr kilo (fk). Hvor mange griser har du på på en dobbel domino? Lars: Hva slas rasekryssning har du og kjøttprosent? Slaktevekt? Svineavlsnytt hadde en interesang artikkel om slaktevekt versus kjøttprosent i siste nummer. Men ikke med en helt klar konklusjon om hva er mest okonomisk optimal utslaktingsvekt. På hampshirene våre har vi 60,7 kjøttprosent med gjennomsnittvekt 79,8 Kraftfor har variert, brukt faseforing mysekomplett mest men på slutten eksperimentert med 105 og 110 enhetsforing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bergum_1 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Nei,ikke faseforing.Ikke kjønnsortert.En smågrissleverandør. Bruker Norgesfor Ideal 50,het tidligere Svin 70. Det er det nærmeste jeg kom Felleskjøpets Format Apetitt. Har store binger,med plass til 50 gris i den største bingen.Her har jeg tre dobble automater.Resultatet kunne vært noe forbedret ved å sortere smågris enda mere etter størrelse.Med så mange i bingen,blir de små tapere hele veien ved for stor forskjell i størrelse. Det viktigste er nok vann.Denne bingen med 50 stk har 4 stk.dobble drikkestaver med nippel,plassert med ca.2 meters mellomrom i bingen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Lars. Høres fornuftig ut. Hvis jeg var deg ville jeg kanskje gått opp på forkurven og ville nok gått ned på slaktevekten. Fått høyere tilvekst lavere forforbruk. Men du har jo ikke noe å gå på iforhold til konsesjonen så høy kjøttprosent har vel mest å si for økonomien din og tilvekst litt mindre å si. Men ifølge svinartikkelen var vel det mest totalt optimale 82 kg slaktevekt. Bøndene på inherred mente 75 kg ca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.