Jump to content

strø i liggebås


Guest

Recommended Posts

Guest wold_landbruk_1
hva kann brukes som strømidler til ku, jeg bruker nå sagflis. men er det andre muligheter???
Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1

Torv med innblandet kutteflis (30%) fra www.degernestorv.no

 

Mener jeg så en notis om at FK hadde kjøpt 51% av bedriften i disse dager.

Link to comment
Share on other sites

Guest wold_landbruk_1
må ha noe som funker i ett fjøs med spalter med kjeller under. jeg synes å ha hørt att det gåran å bruke noe som ligner på kalk....
Link to comment
Share on other sites

Guest 6470_1

Jeg har heller ikke hørt om kalk som strø.Ser for meg att det blir litt klebrig.

Derimot har jeg hørt att det er prøvd med tørr skjellsand.Om det fungerer vet jeg ikke,men om det gjør det er det ett rimelig strø som også vi gi en kalkningseffekt til jorda.

Link to comment
Share on other sites

Guest wold_landbruk_1
får vel en liten kalk efekt kannsje ja, bruke 1kubikk flis pr liggebås i året her, 60 kubikk i året. tror også kalk kann virke positivt på bakteriefloraen i båsen. DeLaval selger jo ett strøpulver men er litt usikker på hva det er. det er jo en negativ efekt på gjødsla og bruke flis, men dyra å jura er mye renere med rikelig å frisk flis 2 gang pr døg...
Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Bruker flis som så mange andre og er godt fornøyd. Gir et rent og lyst miljø. Prøvde torvstrø i vår pga mangel på flis, men flere av kyrne ville ikke legge seg, så det kuttet vi ut.

Har bestilt fra Fiskå en type halmstrø som er varmet opp til 70 grader. Skal ha en oppsugingsevne på 5 ganger sin egen vekt.

 

Har besøkt en del bønder i Danmark som bruker sand til strø. De er ubetinget fornøyd og fremhever at det gir økt ytelse og lavere celletall/ smittepress da det er et uorganinsk materiale. Samtidig er det mykt og former seg etter kuen. Forbruk er fra 2-5 kg/ku/dag.

Den store ulempen er at man må ned å renske kjeller/kum etter noen år og slitasje på gjødselpumpe.

Er skeptisk til både kalk og skjellsand. Kalk fordi at det kan bli irriterende for huden og skjellsand fordi den er grov og vil skape mange smårifter på jur/spener.

De Laval sitt DryMax er desifinserede/svært god sugeeffekt og ammoniakbindende. Men det blir alt for dyrt å bruke det som eneste strøelse. Bruker det selv ca 1 gang i uken.

 

Ellers så kan du lese farmtests om forskjellige typer strø på lr.dk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...