Gå til innhold

Storfe på utegang, arealbehov pr dyr?


Gjest

Anbefalte innlegg

Har planer om å legge om til en enklere drift og starte opp med storfe på utegang. Lurer i den forbindelse på hvor stort beiteareal en bør regne til hvert dyr? Har ca 160 da innmarksbeite.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer også på dette, har en ammekubesetning idag av rasen herford har kjøpt noen charolais. Tenker å ha disse skilt fra hverandre med å ha noen av de ute.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte å ha de ute utover høsten og vinteren uten kalv. Skal fore du med rundball i tillegg. Området er på ca 15 mål, noen for mening om hvor mange en kan ha på det? Gammel gjødselkjeller blir brukt som &quot\;hus&quot\; til de med tilgang på vann og halm til å ligge i.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Tenker da dyr som skal gå ute året rundt, selvfølgelig med foring vinterstid og en tilgjengelig hall med godt underlag etc.. Du spør om de skal produsere eller &quot\;så vidt overleve&quot\;\; det siste er vel ikke et alternativ som er vits å nevne, det skal ikke gå på akkord med dyrevelferd, som alltid kommer først, men pri 2 er å holde beitene fine og gode. Ser at det fort kan bli nødvendig med noe kunstgjødsel, men minst mulig arbeid og utgifter er nøkkelord. Synes 3 da/dyr hørtes veldig lite ut, har nærmere 200da, og 65 dyr høres mye ut.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 da pr dyr er i beiteperioden sommers tid. Vinterforet kommer da i tillegg.

Her regnes det knapt 10 da pr melkeku i året. Mulig kjøttroduksjon krever noe mindre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilke type dyr er det du tenker på her? Det vil være forskjellig fôrbehov om det er lettrase eller tungrase, kviger eller mordyr osv.

 

Nå vet ikke jeg hvilket underlag du tenker at de skal gå på om vinteren, men bæreevne er et viktig tema også her. Det bør ikke ende opp med å bli et stort gjørmehull.

 

Vi trenger mer kjøttproduksjon så håper dere begge får til en løsning som funker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...