Jump to content

Storfe på utegang, arealbehov pr dyr?


Guest

Recommended Posts

Har planer om å legge om til en enklere drift og starte opp med storfe på utegang. Lurer i den forbindelse på hvor stort beiteareal en bør regne til hvert dyr? Har ca 160 da innmarksbeite.
Link to comment
Share on other sites

Lurer også på dette, har en ammekubesetning idag av rasen herford har kjøpt noen charolais. Tenker å ha disse skilt fra hverandre med å ha noen av de ute.
Link to comment
Share on other sites

Tenkte å ha de ute utover høsten og vinteren uten kalv. Skal fore du med rundball i tillegg. Området er på ca 15 mål, noen for mening om hvor mange en kan ha på det? Gammel gjødselkjeller blir brukt som &quot\;hus&quot\; til de med tilgang på vann og halm til å ligge i.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Tenker da dyr som skal gå ute året rundt, selvfølgelig med foring vinterstid og en tilgjengelig hall med godt underlag etc.. Du spør om de skal produsere eller &quot\;så vidt overleve&quot\;\; det siste er vel ikke et alternativ som er vits å nevne, det skal ikke gå på akkord med dyrevelferd, som alltid kommer først, men pri 2 er å holde beitene fine og gode. Ser at det fort kan bli nødvendig med noe kunstgjødsel, men minst mulig arbeid og utgifter er nøkkelord. Synes 3 da/dyr hørtes veldig lite ut, har nærmere 200da, og 65 dyr høres mye ut.
Link to comment
Share on other sites

3 da pr dyr er i beiteperioden sommers tid. Vinterforet kommer da i tillegg.

Her regnes det knapt 10 da pr melkeku i året. Mulig kjøttroduksjon krever noe mindre.

Link to comment
Share on other sites

Hvilke type dyr er det du tenker på her? Det vil være forskjellig fôrbehov om det er lettrase eller tungrase, kviger eller mordyr osv.

 

Nå vet ikke jeg hvilket underlag du tenker at de skal gå på om vinteren, men bæreevne er et viktig tema også her. Det bør ikke ende opp med å bli et stort gjørmehull.

 

Vi trenger mer kjøttproduksjon så håper dere begge får til en løsning som funker!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...