Gå til innhold

Godkjent fjøs


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei

vurderer kjøp av gård med melkefjøs restaurert på 90-tallet til løsdriftsfjøs. men fjøset er litt smalt på grunn av at det er en gammel bygning med en meter tykke murer. så er usikker på om dette er godkjent. det er ikke godkjent etter nyeste krav. har vært drift frem til 2007.

 

hvordan er det å starte opp igjen med dyr i et slikt fjøs? må det søkes om å starte opp igjen? er det noen som gir svar på om det er lov å drive med dyr der? fjøset er i brukbar stand med gjødseltrekk og stor melkegrav, men gangen mellom liggebåsene og bakk forplassen er vell bare akkurat.

 

håper noen har greit svar på dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta kontakt med en tegner eller byggplanlegger først . Min erfaring og oppfatning er at de kjenner dette regelverket minst like godt som Mattilsynet. Norsk Landbruksrådgivning eller Felleskjøpet f.eks. De jobber med dette hele tiden, og inspektørene i Mattilsynet har primært andre oppgaver også. De godkjenner heller ikke bygg lenger slik som før, det skal bare være lovlig og innenfor forskriftene (når)hvis de kommer på kontroll. Lokale bygg planleggere kjenner gjerne også mentaliteten til lokalt Mattilsyn for her kan det være stier forskjeller fra sted til sted i landet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...