Jump to content

SAU med såre/ømme spener !! Behandling ?


xeobib

Recommended Posts

Har fått litt problem med div. sauer som har fått sår på spener som nok gjer tildels svært vondt når lamma drikk,dei får dermed mindre tilgang på mjølk då mora ikkje greier å ha dei til å suge for lenge i gangen,om dei får drikke noko i det heile? pga smerter.

Trur kanskje det har oppstått pga tennene til lamma som slit på spenane,kanskje spesielt søyer med trilling lam ,då dei lamma "krigar" meir om matfatet og kanskje tildels bit seg fast i spenen?

Er det noko bra middel til å smørje på spenane/jur for betre heling av såra og som og i neste omgang er ufarleg for lamma å få i seg når dei drikk.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Prøv med blåvatn. Hvis du har mulighet under matstell så setter du lamma i ei anna binge, slik at blåvatnet får &quot\;jobba&quot\; med spena/juret. Ha på ein 2-3 ganger i døgnet.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Er blåvatn så lurt? Blåvatn er vel spritbasert og vil heller tørke inn spenen en å gjøre den myk og smidig.Jeg bruker blåvatn på åpne sår og liknede for å hindre bakterier. Bruk heller ei spenesalve som er beregna på kyr!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
For noen år siden var jeg avløser hos en som drev med Boergeit som hadde samme problem. Tanten til bonden smurte spenene inn med aloe vera blader som hun hadde som stueplante.Hun kuttet bare av 3-4cm av et blad og splittet det på langs og gned det på. Ble nesten en seig gele som klistret seg fast til spenene og etter noen dager var spenene fine og myke
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...