Gå til innhold

50 km/t tilhenger krav


Gjest

Anbefalte innlegg

Stilles det andre eller strengere krav (til tilhengeren) dersom en tilhenger med bremser (hydrauliske) skal henge bak en traktor som går i 50 enn en som går i 40? Gjelder en 12 t dumperhenger uten fjæring.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan godt kjøre en slik henger etter en 50-km traktor, men du har ikke lov til å kjøre fortere enn hengeren er godkjent for (30 eller 40 km/t)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer det, når hengeren skal gå i mer enn 40 km/t kreves det luftbremser og muligens underkjøringsvern. Så da må man begrense seg litt når traktoren har større toppfart enn hengerredskapen tåler. Hvis man skal følge regelverket, men det fyker stadig vekk avlesservogner uten bremser langs veien i både 40 og 50 km/t. I følge manualene til noen redskaper kan man ikke taue noe som helst med hydrauliske bremser i større fart enn 25 km/t. Kan alle som følger disse reglene rekke opp handa?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På høghastighet kreves

-Høyhastighets godkjennte akslinger/bremser

-Bremsearmer med automatisk etterstramming

-Fjæring på akslinger

-Lastkjenningsventil eller abs

-Luftbremser evt hydrauliske med katastrofebrems

-Underkjørselshinder bak og på sidene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Typegodkjenningskontoret i Vegdirektoratet sier at reglene er slik de gamle reglene som gjaldt for lastebilhenger.

 

I tillegg til det AA nevner trenges større bremsekraft i forhold til 40km/t, i de fleste tilfeller skvettlapper og markeringslys foran. Underkjøringshinder foran og på siden står det egentlig ingenting om på i kjøretøyforskriften, men kravene til underkjøringshindret bak er detaljerte i massevis.

 

Men alle komponenter må dokumenteres enten slik at de allerede er EU-godkjente eller annen teknisk dokumentasjon som FEM-analyser el.

 

Noen av trafikkstasjonene er dessverre kjemperedd for å tørre å registrere dem på 50km/t. Mens andre ikke ser riktig så byråkratisk på det.

 

I de fleste EU-land godkjennes 50km/t hengere på en mye enklere måte og bruker maskindirektivet som grunnlag for godkjenninga. Så Norge har mye mulig de strengeste kravene til 50km/t tilhengere i Europa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...