Jump to content

brøyting og bedredskap


Guest

Recommended Posts

hei

jeg skal starte opp med brøyting til vinteren i Arendal

jeg er ny med dette og alle tips er godt tatt i mott

 

 

spørsmålet er om jeg har fått det med beredskap riktig

 

vis jeg har 50.000 i beredskap så er det penger jeg får uansett om det kommer snø eller ikke uansett får jeg de?

 

har også spørsmål om riktig pris brøyting og beredskap til bedrift og privat kunder

 

har funnet så mye rart i priser på nett og vil gjerne ha riktig pris

 

jeg skal kjøpe traktor med nødvendig utstyr

 

tusen takk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Tu_1

Jeg har ikke noen direkte erfaring med brøyting, men skal prøve meg på å svare siden ingen andre har gjort det enda.

 

For å ta det første, først: Slik jeg har forstått det er beredskapssummen et beløp du får uansett. Dette er ment som kompensasjon for tiden du må sjekke yr.no og holde deg edru og klar til å kjøre, samt delvis for å dekke opp om faste kostnader som renter og avdrag.

 

For å gå videre på det med pris: Jeg har sett rundt forbi at noen mener beredskapsummen skal være høy nok til å dekke ALLE de faste kostnadene iløpet av kontrakten. Dette mener jeg er tull! Den oppdragsgiveren som går med på dette er idiot, da kunne han jo like gjerne kjøpt utstyr og ansatt folk selv.

 

Når du skal sette prisene dine, så er leiekjøringsprisene her på denne siden noe å gå ut fra. Personlig er jeg derimot tilhenger av å se på sin egen bedrift og sin egen økonomi. Enkelt sagt kan du bruke denne formelen:

 

Pris = Faste kostnader + Variable kostnader + Lønn + Ønsket overskudd

 

For å være litt stygg med deg, men dette er noe du bør ha stålkontroll på, hvis ikke bør du heller la være å drive bedrift. Sett deg ned å se på hvilke krav som stilles til utstyret, gjennomsnittlig snømengde i området, kapitalkostnader, slitedeler, service, forbruksmateriell, administrasjon, regnskapsfører og andre tenklige og utenklige utgifter som kan dukke opp. Setter du dette inn i den nevnte formelen så skal du begynne å nærme deg en fornuftig pris.

 

Når du skal kjøpe utstyr så oppfordrer jeg deg til å tenke det mest nødvendige og utvide etter behov. Postkassen blir fort full av skjegg hvis du har traktor til millionen og kun to dager med snø fra desember til mars.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Skulle jeg tatt på meg snøbrøyting i Arendal ville jeg hatt veldig høyt fastbeløp, og det bør du kunne kreve. Du kan jo risikere å sitte på utstyr til flere hundre tusen uten et eneste snøfall. Dersom du skal ta opp lån for å kjøpe utstyr uten å bruke det til annet inntektsgivende arbeid så bør du ha sikker inntekt nok til å betjene lånet i det minste. Får du ikke det så dropp det.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...