Jump to content

Dumper henger


Guest

Recommended Posts

hei.

vurderer å kjøpe nye dumperhenger, har sett litt på chieftain 12 tonn og 14 tonns.

noen som har erfaring med desse hengerene? pluss og minus?

dei virke ganske kraftig bygd, og stødige?

kva størrelse på ein dumperhenger egner seg til ein 6 sylindra traktor med 150+ hk?

 

eventuelt kva merke og størrelse annbefaler menigheten, og kvifor? :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Du kan starte med å se på noen gamle innspill, søk på dumperhenger her på forumet. Har dessverre ingen erfaring med den du spør om.

Fortell hva du skal bruke den til og hvor du skal kjøre/type underlag. Det er forskjellige hjul å velge i, noen egner seg bedre på vei enn andre f.eks. og dette er også debattert tidligere. Behov for Hardox? Behov for å transportere gravemaskin?

Link to comment
Share on other sites

eg leiger meg ut til entreprenører, så det blir diverse den ska bli brukt til.

stein, pukk, grus, singel, flytting av 8 tonns maskin. og ellers anna som hører med til &quot\;vanlig entreprenør drift&quot\;.

 

legger ved ein link til ei annonse av denne type hengar eg har sett for meg:

 

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tool/object?finnkode=39352319

 

graver en del grøfter til bønder, så blir litt kjøring på mark, men dette er ikkje mye det er snakk om, so eg hadde sett for meg noken dekk som

heiter 445/65-22,5. dette er &quot\;asfalt-dekk&quot\;.

 

noen som veit om desse dekka har mindre rullemotstand enn 560 dekk?

 

ellers kan eg sei at eg er interresert i hardox, for kassa på hengeren vil vel vare lengre, og dermed få en høgere annenhands verdi...?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
De nevnte dekkene vil gå MYE penere og lettere langs vei enn tradisjonelle dekk som brukes på landbrukshengere. Med full henger på jordet derimot, vil det bli stygge spor og muligens problemer med framkommelighet(?).
Link to comment
Share on other sites

445/65R22,5 er normalt (Kjenner spesielt Bandenmarkt) et asfaltdekk som går med høyt lufttrykk (6-9 bar) og vil ha ekstremt liten rullemotstand og liten slitasje på asfalt. Imidlertid er de ikke gunstige på dyrka mark. Et lite brukt alternativ er da 535/60R22,5 som også er et asfaltdekk. Men med større bredde flyter det en del bedre på dårlig underlag. Dette kjøres også med høyt lufttrykk, men har altså en større bæreflate.

Hardox: spander Hardox med en gang, minimum 6mm i bunn, gjerne mer. Du vil ikke angre! Hengeren vil tåle sprengstein SVÆRT MYE BEDRE og og du vil øke levetiden og annenhåndsverdien betydelig. Vær OBS på at kun Hardox er Hardox. Det finnes alternative hard-stål-legeringer men jeg har ikke sett noe som er tilsvarende (selv om de sikkert er mye bedre en de tradisjonelle NVA-platene).

Lykke til!

 

Link to comment
Share on other sites

takker for alle tips.

tror nok at det blir ein chieftain henger, den ser meget stabil ut, og med det ektra utstyret som ei har valgt til, så blir prisen den samme som orkel hengeren som &quot\;erva-maskin&quot\; la ut link til.

dvs 10 mm hardox 450 (orkel har bare hardox 400, 8 mm)

verktøy kasse i rustfritt stål. (kjekt å legge ifra seg jekke stropper, grafse/spade og diverse anna utstyr.)

også er det jo kjekt å få den i den fargen ein ønsker uten å betale ekstra for det.

 

Bør ein velge hardox i sidene også? hva mener menigheten? :)

Link to comment
Share on other sites

Du burde absolutt vurdert en Foss Eik dumperhenger, med 8mm Hardox i bunn og 6mm i sidene. Norsk kvalitet som fint tåler overlast noen ganger.
Link to comment
Share on other sites

Hei.

Har 20 t xl chieftain dumperhenger. Med 10 mm hardox i bunn, men ikkje i sidene. for det meste brukt til sprengstein, å kassa er like fin. Men for all del, hengeren blir no sterkere med hardox i sidene også.

Gode hengere, lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte Pronar selv tidligere og angrer ikke på det. Disse hengerene kom prismessig gunstig ut og jeg har ikke sett hengere med samme kraftige (20 t) understell/hjul/ramme og fjæring. Meget solid bygd. Jeg synes Orkel-understellet blir puslete til sammenligning.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...