Jump to content

Presser, hvem er best?


Guest

Recommended Posts

Guest Fulyboy_1
Har kjørt JD. 578 i 5år. etter mye små tull, så bestemte jeg meg for å kjøre en Claas uniwrap i år. Prøvde både JD. 678,Vicon RF 135 Balepac og McHale Fusion, men havna på en uniwrap. Bio var vel aldri noe alternativ etter alt det negative jeg har hørt om den.
Link to comment
Share on other sites

Har kjørt JD 575-578 og Orkel 1250 Agronic. Er ikkje i tvil om att Jd er en av dei beste pressene på markede i dag er vertfal den som presser best bunter. var lit dårlig kutteing på 575 bedre på 578. er meget driftsikre og lite tull. orkel var bare tull. Vedlikehold har alt og si hvor lenge en prsse holder er noen som klarer og ødlelegge alt dei kommer over om det er Jd Claas eller Bio. men det virker som Claas og Jd er dei mbeste og mest driftsikre pressene
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har kjørt både Claas, Vicon og Orkel.

Min erfaring er at Orkel er den beste, veldig driftsikker å grei å skru på hvis det skulle være noe galt.

Link to comment
Share on other sites

Kjører ikkje presse sjølv,så mine uttalelser er fra resultatet eg har fått av og leie inn entrepr. til jobben. John Deere har dei desidert minste og dårlegaste buntane som er presset hjå meg. Og ABSOLUTT ingen spor etter kutting,IKKJE EIT kutta strå.(575-578 presser)

Welger derimot,er eg meget godt tilfreds med. Skjikkeleg STORE,HARDE bunter,og skjikkeleg godt kuttet.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Er nok ikkje pressene det er noko gale med trur eg\&quot\;JO\&quot\; men dei som kjøyrer.Legg ein knivane ned gjeng pressinga litt lettare.Eg meiner kjøyre mønster slik som fart pendling i strengen og å gje pressa eit lite pusterom innimellom slik at ho får tid til å bearbeide ballen,gjer mykje på for mengda pr ball.
Link to comment
Share on other sites

Guest rlj_1
Jeg mener også det er kjøremåten til den som kjører som har mest og si på hvordan ballene blir, og også om det er tørt eller vått grass. Er det veldig høy fuktighet i gresset får du mye mindre for i ballen enn hvist det er tørt. Det er også forskjell på størrelsen på presskammeret på de forskjellige pressene. Feks. har Welger og Bio pressene litt større kammer enn orkel og john deer.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
jeg kjører class uniwrap og veldig fornøyd den lager veldig harde bunter.og kutter bra men det blir kutta best vis slåmaskin legger strået på tvers.eks kuhn 302 og knivene må være skarpe.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har kjørt i overkant av 16000 bunter med vicon rf 130. Bortsett fra vanlig vedlikehold har jeg kun skiftet en valse og ett lager. Lager jemt bra bunter og er enkel og skru på. Har bare 14 kniver,men etter at jeg kjøpte kuhn slåmaskin ble kuttinga mye bedre.

Kjørte noen italienske presser før,og det var som å komme til himmels å få vicon. Med de italienske pressene var det som å spille lotto om man fikk gjort ferdig jobben før noe havarerte.

Link to comment
Share on other sites

Guest masseyguru_1
Har kjørt biopresse siden 2001. Dette er av dei første pressene som ble serieprodusert på Kverneland- Nærbø. Den er den mest lettkjørte pressa som finnes, hvis du bare stiller den inn til traktoren med hensyn til oljemengde. Den jeg har, er kjørt ca. 15000 baller, har enda ikke byttet ett eneste lager. Det eneste som er byttet er kniver, pickup tinder og kjeder. Kjører forøvrig med John-dere kniver, disse er helt like, men litt brattere, og gir bedre kutting, men har større kraftbehov. (røyner mer på pressa). Det er også greit da disse knivene er billigere. Kjører med en hastighet på pakkeringen på 58 omdr./min så den er veldig rask, men stiller krav til god plastkvalitet. (se forøvrig innlegg om bio
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Har erfaring med en del presser, og det er vel like ofte sjåføren og hvor nøye eier/sjåfør er på vedlikehold som avgjør hvor solid ei presse virker.

Personlig har jeg gode erfaringer med Orkel 1250, virker som et godt trekk i ludo med glidelagra. Men det er en fordel å åpne deksla et par ganger om dagen for å sjekke at smøringa går dit den skal.

Har og kjørt en god del med Claas 250, og etterfølgerene etter den er sikkert bra de og.

Som \&quot\;p o\&quot\; er og jeg generelt skeptisk til italiensk landbruksredskap, og i særdeleshet noe så komplisert som ei presse. En bekjent av meg i Hemsedal kaller Gallignani for Jallajani, og jeg har en kompis som banner Ferraboli Trotter opp og ned etter at entrepenøren de bruker skifta fra Claas til Ferraboli før sist sesong, han begynner visst å bli lei av å måke halve rundballer opp fra gulvet i forsentralen \;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Enig Vegard. Italiensk landbruksredskap er mer eller mindre ensbetytende med problemer. Har hatt gallignani presse jeg. Det var et mareritt!! Kjenner flere som har kjørt ferraboli,og at ingen har fått hjerteinnfarkt er et under.Peronlig synes jeg vicon og kuhn virker for å være solide og driftsikre redskaper for grashøsting.Men jeg har også veldig sansen for orkel 1250 presse, det virker for å være ei solid og smart konstruert presse.
Link to comment
Share on other sites

Guest lenn_1
Har hatt 5 forskjelige presser den siste var faraboli i et år aldri mer ,har hatt 4stk claas. Så det blir enten claas eller JD,noen andre meninger? Eg har køyrt presse i 20 år.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det er mye avansert utstyr representert her,så jeg må nevne Agro pressa vi selv kjører.Den funker bra til eget bruk og er veldig lettkjørt,en kopi av krones enkle modeller med kjedeprinsipp.Den har ingenting i leiekjøring å gjøre,da vi tok helt livet av den første pressa,på den måten.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anonym

John Deere 578 er BEST!!!! Ikke noe som helst problem med den pressa. Veldig mye i ballen (max trykk) og bra kuttet dersom knivene er kvasse.Jeg pleier å slipe knivene etter ca 300 ball.

Har byttet til Taarup BIO med 23 kniver, skal bli spennende å se om den er like bra?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym

Her er det mange gode meninger!!! Så da kan vel jeg og si noe.. Har kjørt litt presse opp gjennom årene og det har jo skjedd mye på pressefronten i løpet av de siste 15 åra.

Bynte med ei Krone 125, og det var jo greit nok når du ikke hadde prøvd noe anna! gikk vel ca 15000 bunt før vi bytta til ei jallejani som så fint sagt her før.(17000 bunt) Men den var da bedre en krone! så ble det claas 46 og da ble det saker! Kjørte nærmest 19000 problemfrie bunt med den.. Så ble det vicon rf135 og den fikk sparken etter 4500 bunt. jammen sa jeg sentral smøring!

bra innmating og greie bunter men herregud for ei nettbinding. der har ingeniørene gjort et kunst stykke i dårig konstruksjon! og lager da.. røyk første etter 3100 bunt!!! meeen, nå skal de vist over på samme nettbind. system som claas har jeg hørt.

Ifjor kjøpte jeg ei orkel 1260 og det har absolutt svart til forventningene! så nå har vi gått sammen 3 stykker og kjøpt ei agronic.

enkel konstruksjon, god og kjøre, meget bra kutteaggregat,solid rotor og den lager prima baller. og ikke minst glide lagerene da, som ikke går tyngre enn kulelager men pga mekanisk låsing av kammeret og høyt trykk så han du kjøre til en 120 hk kveler seg! Som sagt før her, sjåføren har mer og si enn pressa så sant vi prater om proff utstyr når det gjelder tunge baller.

ellers så vil jeg anbefale og legge bred streng så du slipper og pendle på strengen, vis en har slåmaskin til det!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vegard_1
Beit meg merke i avslutninga til signaturen vællers. Du mener det er fordel å legge brede strenger, og sier en da slipper å pendle. Jeg har motsatt erfaringer, ballene blir eggeforma om en kjører etter bred streng / flere strenger raka sammen. Jeg blir mest fornøyd med resultatet når jeg legger smal streng og pendler, selv om jeg er enig i at det hadde vært behagelig å slippe å pendle...
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vegard\; Er selvsagt enig i å pendle på strengen vis strengen er ranka sammen eller i det hele tatt er oval, dvs, tykkest på midten! men har du ei slåmaskin med breispredningsutstyr og får justert det riktig så får du helt jevne strenger.

Har kjørt med jf 2.80 med det og det har blitt topp resultat. nå kjører vi Claas 3m slep og den har vi også fått kjørt inn det på. Legg strengen så brei at den akkurat smetter mellom dekka på traktoren, så blir det helt topp! En anna fordel er jo at du får bedre og raskere fortørk og vis du kjører med syre så får du det mer jevnt fordelt. Kjører forresten 1260 agronic og er kjempefornøyd!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Jeg har i alle fall klokketro på pressa di vællers :) Har kjørt veldig lite Agronic, men har kjørt masse med ei Orkel 1250-presse, og den er jeg gullende godt fornøyd med (og som deg, jeg har prøvd MASSE forskjellig). Jeg har tro på å kjøre rett på strengen etter hva du sier du gjør - men kjører du med både breispredingsutstyret og skårskjermene på maskina \&quot\;innkobla\&quot\; samtidig da?

 

Og en annen ting, merka du bedre kutting i pressa når du gikk fra JF til Claas slåmaskin? Hvis du bytta presse samtidig blir jo ikke resultatet relevant, men personlig syns jeg det ble bedre kutting i pressa når jeg gikk fra ei JF-maskin til ei Kuhn. Det er i alle fall helt klart at Kuhn-maskina legger graset mer på tvers enn JF. Men så er jo kanskje og JF-maskina designa mest med tanke på produsentens egne finsnittere, og snittere skal jo ha graset på langs for å gjøre best jobb...

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

ja jeg stiller inn skårskjermene til ønska bredde og så stiller jeg inn sprede skjermene så graset blir jevnt fordelt innenfor skåra..

har kjørt med orkel`n etter begge slåmaskinene og ser ikke noe stor forskjell på det ennå, men er nøye på¨å slipe knivene!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Kjører Orkel Agronic 1260 og er veldig fornøyd fornøyd med den. Hadde noe problemer i starten med pakking i pickupen pga.for tette ledeblikk mellom fingrene/fjærene, men dette ble borte da jeg fikk nye ledeblikk med større åpning slik at den renset seg bedre. Ikke noe problem å lage harde baller med denne, med god fortørking blir ballene gode mursteiner,kjører ballene hjem og stabler opptil 5-6 i høyden, bruker gravemaskin med rundballeklype, enormt plassbesparende. Utrolig hvor lite de nederste ballene har krympet i løpet av vinteren. Ja man klarer godt å kvele en traktor på godt over 120. Har en JF 2800 som jeg lager smalest mulig streng med dette for å fylle pressa godt ute ved kantene, kjører pendling og utnytter til fulle at pickupen er bredere enn pressa. det blir alltid nok gras midt på ballen uansett hvordan man kjører.

Servicen hos Orkel er over all forventning og må sies å være den beste av alle leverandørene jeg har vært borti! Nærheten til fabrikken, og alltid treffe på en ekspert på maskinen du har omentrent til alle døgnets tider er fantastisk! Fordi det er mye teknikk og elektronikk å sette seg inn i spesielt når den er ny og før man er kommet vel i gang og både du og pressa er innkjørt. Sentralsmøringa, glidelagrene og det enkle vedlikeholdet i tillegg til at den er solid og bygd for tunge (våte) norske forhold gjorde valget såre enkelt! Anbefales på det sterkeste.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

TG\; kommer jo an på om det har blitt pressa etter ranking eller rett i skåra fra slåmaskin selvsagt og ikke minst om det er en del stein på jordet kombinert med feil sjåfør på rankeriva!! men under normale forhold så sliper jeg ved ca. hver 2-300 bunt. Vis en driver leiekjøring så vil jeg anbefale at kommer en på plasser der det er mye stein og \&quot\;dritt\&quot\; i rankene, legg ut knivene!! Det får være ille nok at en skal bruke pressa som steinplukker.

Odd Vebjørn\; det er mange delte meninger om hvordan en vil ha det som pressemann, alt fra om hvordan rankene bør være og til hvordan rankene ligger. det har enorm betydning hvordan de er, med tanke på ett effektivt kjøreopplegg med pressa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...