Jump to content

Flytte gress for rundballing


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Me har eit bruk der eit par av bakkane er for bratte til å balle/for dårlig tilkomst med store maskiner. Dette blir nå pakta vekk, men på sikt vil me kansje måtte ordne alt sjølv.

 

Eg lurer på om det er mulig å slå dei bakkane som er for bratte, bruke ei Poettinger-vogn eller tilsvarande for så å fordele grasset ut over dei bakkane som kan rundballast? Er det nokon som har erfaring med dette? Forstår det slik at Poettingervogner har knivar, noko som kansje ikkje er forholdsmessig då rundballepressa skal ha tak i grasset igjen?

 

På forhånd takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Vel,klara du å slå å høste med ei lessevogn, klara du no å rondballe og.. Elles kan du koble ut knivane på lessevoga etter behov. Då ville eg no berre laga utendørs silo på bakken i staden for å prøve å balle det so har vert i lessevogna..
Link to comment
Share on other sites

Guest møkkamann_1

Takk for svar Bs! Tingen er at maskinene til dei som rundballar er for store for å komme til desse bakkane og.

Ift å lage utendørs silo, så er planen å selge rundballane, då det ikkje er nokon som et silo på garden! :)

Det går altså an å koble ut knivane på vogna, og den tar det fortsatt opp? Og då går det an å lesse det av uten å &quot\;øydelegge&quot\; graset noko vidare?

Link to comment
Share on other sites

Knivane på vogna spiller ingen rolle når det gjelder å plukke opp graset, då dei står i ro som hinder for graset før det blit trykkt bak i vogna. Tar en vekk knivane går berre graset uhindra bak. Når en då tømme vogna blir jo graset berre skubba ut av golvbandet, so dar er no ikkje nåke som kan øydelegge graset. Ska vel ikkje vere ptoblem å balle etterpå, men må nukk kjøyre sakte då graset alerede er komprimert.
Link to comment
Share on other sites

Har gjort dette. Hausta nokre bratte bakkar med ei Krone lessevogn og lasta det av på eit flatt jorde. Køyrde så rotorriva for å lage ranker og pressa med ei New Holland kombipresse. Det gjekk forsåvidt greitt, men det vart ein del svinn og køyreskade så det freista ikkje til gjentaking.
Link to comment
Share on other sites

Du køyrer både brattare og trongare med ei singelpresse enn med ei lessevogn, og då er du ferdig med ballane. Du får ei heilt ok presse til same pris som ei evt. lessevogn og kan dra den med samme traktor så eg ser ikkje problemstillinga. Einaste minuset er om kundane vil ha kutta rundball, men du får heller justere det på prisen.
Link to comment
Share on other sites

Einig med siste innlegg, du kan køyre veldig bratt og trangt m singelpresse. Eg skal gå over til kombi og har for salg ei singelpresse og pakker, samla pris 90000,- . Pressa er ei Welger 220 profi m 23 kniver, pakker trepunkt sjøllastande type NHK1500. God stand, lagde 700 ball i år utan krøll, totalt har pressa gått ca 10000ball
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Kjell rangøy

Har ferdig-plen som det er mye dødt gress som ikke slipper uten å bearbeide det kraftig med jern rive. Noen som vet hvorfor og hvordan man blir kvitt det? Har ventet på 3.året uten at det løsner av seg selv. Plenen ser grønn ut helt til den er klippet, da ser den tørr og gul ut...?

img_3001.thumb.jpg.f0948cf722417fe647753a68360122bb.jpg

img_3003.thumb.jpg.97faf698926dc96babaddb9ece436fc9.jpg

img_3002.thumb.jpg.7eb6815b05dcea02982bb9ddfd503677.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...