Gå til innhold

Kombipresse


Gjest

Anbefalte innlegg

Køyre idag singel og pakker men problemet er ofte mangel på mannskap...Vurderer å handle ny presse, men er usikker på modell. Har nokon erfaring med JD c440r? relativ ny presse men nokre er vel i drift. Kuhn i-Bio har jo fordel i høve vekt men er litt skeptisk... masse leamikk. Mchale Fusion er vel ei god presse,men deletilgang? Orkel funker vel, men tykkjer da er lite i ballen. Som sagt usikker på kva ein skal velge. Takknemlig for tips,
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke du kommer til å slite med deler om du velger McHale. Vi har kjørt McHale i ca. 10 år, og Maskindrift har både peiling og et brukbart delelager.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Smaken er som baken, delt....

 

Fordel med boggi eller fordel med enkel aksel? Begge har sine fordeler og ulemper. Fetteren min kjøpte en brukt HiQ med bredplast og er stort sett fornøyd, men hadde nok kanskje kjøpt McHale nå grunnet lokal servicemann.

Entreprenøren vi bruker kjører Fusion 2 og Fusion 3. Den første gikk over 20000 baller før han ødela noe som helst (regner ikke kviver og bøyler i pick up, men alt som har med driftsikkerhet ellers), og han er ikke kjent for å ha det aller beste vedlikeholdet, samt flere sjåfører.

 

Tror begge pressene er gode valg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Må bare kommentere på idefox...

Er enig i at det går mye gras i ei hiQ og. Og belter på pakkebordet er en fin ting. Men der stopper enigheten....

Er med i ett presselag, har hiQ som nærmer seg 15000 ball. Orkel er nå pinadø oppskrytt synes jeg. Greit nok er det glidelager i rullene, men alle andre lager er vanlige kulelager.. har for så vidt knekt ei rulle i kammeret uansett.. Og innmaterrotor. Hører flere (oss inkludert) kjører rundt med en neve sensorer i baklomma, for de er omtrent lagd av papir og ryker til stadighet.

Jeg ville heller hatt enkelaksling og store hjul enn den dumme boggien som river opp torva i hver sving. Pickupen liker jeg ikke heller, kjørte JD 578 tidligere og hiQ har mye større problem med dotter og tetting i pickup. Dette er derimot tilnærmet likt på Mchale bare så det er sagt.

Og for å få plasten til å legge seg på ballen så MÅ man ha litt gras med i starten. Detter er derimot ikke noe stort problem, en lærer seg fort å håndtere dette når en forer. Men det største problemet med breiplasten er at den ikke legger seg over kanten, og da må en ha like mye pakkeplast som om en ikke brukte breiplast. Med Mchale kan en spare inn tilsvarende lag med pakkeplast. Mulig denne er laga en mandag, midt på natta av en blind polakk, men jeg vil nekte å ha Orkel igjen.

 

Så til presse generelt, er selv ihuga JD fan, og inmatinga i dei nye pressene er noe av det råeste på markedet. Men JD har vel sine ting de og, akkurat som ALLE andre merker. En må bare finne svakhetene med de forskjellige merkene og velge den pressa som en syns er kjekkest i bruk. Personlig har jeg fått sansen for Claas 455, ikkje dei mindre, dei holder ikkje. En Mchale selger skrøyt så fælt av grove tannhjul og kjeder og ikkje spinkelt som på claas, men ser du på ei 455 så er de faktisk kraftigere!! Er vel dei mindre pressene til claas som er spinklere. Men Claas har jeg inntrykk av har flere mandagspresser enn andre merker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Takk for svara, er vel som eg rekna med noko ulike meiningar!!

Når det gjeld breiplast er eg usikker om det er brukbart for meg då eg løfter alle baller med silotalje og køyrer dei 12-13 m i den , grunna forluke på låven. Held plasten eller vil ballen rakne sund? Ved å utelate breiplast på ny Mchale sparer ein ca 50000,- opplyste selger.

Køyre idag Welger og tykkjer Mchale liknar veldig.

Testa JD 440 i fjor, og ja innmating var meget god.

Orkel Hiq kjenner eg lite til, det går kun 1260 her omkring, men det skal seiast at servicemmann til Orkel her er ein meget dyktig kar.

Er i hovedsak på utkikk etter pent brukt presse, men ser at prisane er høge på det som er brukbart..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha drevet med rundballepressing som entreprenør i flere 10 år er jeg ikke i tvil. Du får hva du betaler for. Altså Krone, ikke billig med j**lig bra! Holdbar, baller med mest fôr, flinke folk hos importør/de fleste forhandlere og mye deler på lager.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det råeste som er å oppdrive er vel Gøweil sin kombipresse.

Skal testes i Norge nå ryktes det. Kunne kjøre 40-50000bunter før man tar en service og så kjøre 40-50000bunter til blir det sagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal dra pressa med ein JD6430ap,er den sterk nok til å dra Hiq og Fusion?

Presser idag stort sett areal som er bra flate,men ein del små teigar som er kuperte.

Har sett testen som xeobib linker til. Tja det går nok tungt på slutten der , men ja imponerande. Har sjølv testa mot andre presser og erfart at her er skilnader..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, Joffen, vil fraråde det. Mest på grunn av manglende vekt, men også moment. Du vil klare å dra begge på et vis, men du klarer aldri dra nytte av potensialet i noen av disse pressene med denne traktoren. Du kan få det til å fungere sånn brukbart ved å stille ned kammertrykket, men mye av poenget med disse pressene forsvinner da.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du som sier det er kun to presser som er brukbar for norske forhold, jeg har hørt mye tullprat, men den påstanden tar kaka! Orkel har jeg ikke så mye erfaring med, men hører eierne skryter fælt av høye ballevekter. Rart da at dem kommer på jumboplass i alle testene når ballene skal veies....

 

Mchale da? Fusion 1 og 2 tåler ikke regn i kombinasjon med kort gress, da vil den ikke klare å ta til seg gresset pga. alt for stor avstand fra pickup til rotor. Fusion 1 har og problemer med at rundballen kiler seg mellom rullene på pakkeren slik at den er umulig å få pakket inn. Sensorer bør man og ha en pose med da de ryker når du minst trenger det. Rullene i disse pressene har heller ingen innvendige støtteplater så det er ikke uvanlig med flatklemte ruller.....

Så vil ikke påstå at Mchale er noen superpresse som holder noe lengre enn andre. Det er en oppskrytt presse ja, ingen tvil. Dem har sine problemer å slite med dem og!

 

Til trådstarter vil jeg anbefale å kjøpe presse der du vet du får service og deler den dagen maskineriet stopper opp....

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja er heilt einig med siste innlegg . Service og deletilgang er eit hovedpoeng!

Derfor var spm om brukarerfaring på JD sin kombi, eg har god erfaring m FK her lokalt, flinke og greie folk.

Er det so få JD C440r i drift at det ikkje er tilbakemeldingar på desse?? Veit da har vore litt krøll m nettbinding, men det har vel JD slite litt med på fleire modeller.

Evt brukarerfaring på JD744.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte ny 440 til slåtten. Godt fornøyd så langt. Nettklusset løser vi med matolje. Ei stripe matolje på nettrullen når jeg er ute og skifter plast så er det bare og kjøre. Simpelt,men det funker. Meget lett og dra. Hadde bio før og angrer ikke på byttet. Mye bratt jord. Vil ikke alltid slippe ut ballen på tur ned,men noen få trykk på skjermen og et rykk med traktoren så er det i orden. Kjøp med kamera. Kjører med 6125R. Tror jeg skulle dratt pressa med 5100R på flat mark.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil anbefale deg &quot\;Joffen&quot\; å gå for 440r i stedet for 744. 744 er ei god presse, men skal du kjøre etter strenger som er kjørt i sammen er 440 ei bedre presse på dette området. Jeg har kun testa 440c en dag her i området og må vel si at pickupen svelger bra unna.

Går mange 578/644 her i området og det er forholdsvis lite tull med disse pressene. Jeg har både Bio og Fusion 3 hos meg. Der strengen er kjørt sammen kan jeg holde høyere fart med bioen kontra fusion.

Bioen er ei snerten presse som svelger veldig bra unna, men har mindre gras i ballen enn fusion.

Fusion har bra med gras i ballen og er veldig rask der forholdene er fine.

Som det er nemt tidligere er det greit at det ikke er så langt til servicemann/verksted. Alt som ruller å går rundt vil stoppe opp en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at det er solgt ei Gøweil combipresse her i landet. Skal være god kvalitet på denne pressa. (tiden vil vise)

Det som er litt negativt er vekta. Singelpressa veier 5600 kg og kombipressa 7800kg. Tyder på at det er grov konstruksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest midtnorge_1

En finner nok 'feil/svakheter' på alle kombipresser.

Alle fabrikat kan få havari...

Jeg ser det som viktig å ha grei tilgang på reservedeler og servicefolk som vet hva de gjør.

Jeg kjørte i 1.slåtten en Vicon Balepack med 23-kniver, ca 17000 ball på telleren, på en Fendt 412, i variert terreng.

Noen steder så bratt, at vi måtte kjøre opp og ned, da slåmaskinen begynte å skli i sidehelling.

Det var ikke noe problem å bruke denne traktoren på pressa, så at en John-Deere 6430 ikke skal greie det, som ble skrevet i et tidligere innlegg, har jeg liten tro på.

-Og det ble harde baller...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Etter mange vurderingar og intervju ser det ut til å gå mot valg av ei Mchale fusion2 2011 mod m ca 12000 ball på tellern. Bør vel gå greit i mange år denne?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjører Mchale fusion 2, har kjørt 25000 baller me den uten store problem. Noen sensorer og kniver/ tinder i pickupen. Bruker Croslid maskin på sørlandet som forhandler og kan ringe uansett tid på døgnet i både uke og helg. Viss han ikke vet akkurat hva som er feil ringer han rundt til bønder i nærområdet som han vet har vært borti problemet. Dette gjaldt en sensor på nettkniven og pressa oppførte seg helt tullete, dette var selvfølgelig en lørdag formiddag men etter god veiledning og ombytting på to sensorer fikk jeg pressa graset og fikk ny sensor på mandag kveld.

 

Kjører mye 9 Jeg savner rulle over pickupen da jeg kjører inn ganske store strenger. Det største problemet er egentlig at det begynner å rulle under traktoren og blir en kompakt sak som skal inn i pressa når det løsner.

Mchale er ikke glad i kort og vått gras, virker som det er litt labg avstand mellom pickuptindene og rotor, vassarve er noe herk!

Ellers ei kjapp og solid presse med store baller. Vet ikke om pickupen er forabdret på Fusion 3? Tenker på Fusion 3 med breiplast til våren :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurderer om det skal monterast tverrboggi på Fusion, er det erfaringar på denne løysinga? Fusion står med 710 hjul, flyt dette godt nok på variert underlag? Reknar med at tverrboggi kan ettermonterast... Traktor går uten tvillinghjul og singelpressa eg har idag går med 500/22,5.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...