Jump to content

Ny slåmaskin: Fella eller Pøttinger? Evt annet forslag?


Torkjell Nordstrand

Recommended Posts

Må ha ny slåmaskin og har funnet frem 2 stk som virker ok.

Begge festes på trepunkt og er skiveslåmaskiner.

Kjører en forholdsvis liten traktor (Valmet 65 hk) så maskinene må tilpasses dette.. Her er de jeg lurer på:

1: Fella SM 210 (ca 75 000 inkl hjulsett)

2: Pøttinger Novadisc 225 (ca 64 000)

 

Noen som har erfaringer/innspill? Begge disse maskinene er forholdsvis lette å drive, og ikke altfor tunge å dra på..

 

Fella ha hjul under og skal gi veldig skånsom kjøring, men hjul har jeg lest har vært litt problemer med..

 

Innspill mottas med takk :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det er mye bra slåmaskiner på markedet. Dei to som du nevner ville jeg ha valgt Fella. Hjulsett på slåttebjelken er heilt genialt, samt at den går lett i terrenget. Det går veldig mange fella sm 210/270 her i området og alle har hjulsett på. Det har vert lite tull med desse maskinene. Det som noen av oss har gjort er at vi har tatt eit lite rør ca 2-3cm langt og sett rundt ventilen på begge hjula. (sveisa) Røret er akkurat så langt at ein kan få sett på luftfyllern på hvis ein må ha i meir luft i dekka. Hvis det er mye gras så har vi opplevd at det kan legge seg gras rund senterbolten som felgen er festet til. Hvis dette skjer så kan ein knekke ventilen av. (ikke ofte) Har ein montert dette røret rundt ventilen, så vil den vere med å beskytte ventilen. Mange av oss har ikke gjort dette og det har gått bra. Pass på at du har godt med luft i hjula, spesielt det innerste dekket da det blir bra belastning på dette dekket ved skarpe svinger.

Hvis du velger fella kan du få forhandleren til å sveise på 2 rør for deg. Dette er fort gjort. Ved vanlig vedlikehold, så har du maskin i mange år her.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Kjøp Fella

Det er ei maskin som et tvers igjennom tysk kvalitet. Bjelken er det waltherscheid som produserer. (rettere sagt er oppbygd av walterscheid komponenter) samt at den går kjempelett.

En annen ting er at Lena Maskin har alt av deler her i landet. I Ak må du vel nesten bestille kniver om høsten for å få de levert våren etter....

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Styr unna Fella, værste dritmaskina som har vært her. Kjøpte Kverneland etter Fella\; og det er uten tvil ei mykjy bedre maskin. Hadde Kverneland i 15 år, og skjyftet ikkje annet enn slepesko pga slitasje. Fella`n var det problemer med støtt, og den la att store tugger med gras, mellom slåmaskinrendene, og kostet på mange tusen på bjelken... Kjøyrer nå Kuhn :)
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...