Jump to content

Framakselfjæring på Valtra 6550/6650 02mod. HT2


xeobib

Recommended Posts

Guest Anonym
Ja, de er bra, luftbelger virker uansett tempratur, myke, kan vel gå en belg etter mange timer, lett å skifte, N serien har hydraulisk lik Fendt, tar ikke så stor plass.
Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Valtras framakselfjøring med luftbelger er på mange måter helt suveren. Totalt uavhengig av temperatur, og minimalt med ekstra vedlikehold. Eneste ekstra slitedeler er 2 grove gummiforinger akkurat som på en lastebilhenger. Og skulle det sprekke en luftbelg så er det bare å blokkere fjøringa i midtstilling ved å stikke inn to toppstagbolter. Akselpedlinga er allikevel intakt.

Disse traktorene er lette i ræva ved lasterkjøring. Men traktoren vil ikke føles mer framtung av de 450 ekstra kiloene. Den ekstra vekten hviler direkte på framakslingen, så den tipper ikke lettere framover av det. Og ved trekkarbeider er de kiloene bare en fordel.

Ulempen med denne fjøringa er at den stjeler plass. Det blir ofte konflikt med framhjulene og evt. kjettinger ved store svingutslag. Derfor må ofte svingen begrenses, så det blir dårligere svingradius.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...