Gå til innhold

Framakselfjæring på Valtra 6550/6650 02mod. HT2


xeobib

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym
Ja, de er bra, luftbelger virker uansett tempratur, myke, kan vel gå en belg etter mange timer, lett å skifte, N serien har hydraulisk lik Fendt, tar ikke så stor plass.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Valtras framakselfjøring med luftbelger er på mange måter helt suveren. Totalt uavhengig av temperatur, og minimalt med ekstra vedlikehold. Eneste ekstra slitedeler er 2 grove gummiforinger akkurat som på en lastebilhenger. Og skulle det sprekke en luftbelg så er det bare å blokkere fjøringa i midtstilling ved å stikke inn to toppstagbolter. Akselpedlinga er allikevel intakt.

Disse traktorene er lette i ræva ved lasterkjøring. Men traktoren vil ikke føles mer framtung av de 450 ekstra kiloene. Den ekstra vekten hviler direkte på framakslingen, så den tipper ikke lettere framover av det. Og ved trekkarbeider er de kiloene bare en fordel.

Ulempen med denne fjøringa er at den stjeler plass. Det blir ofte konflikt med framhjulene og evt. kjettinger ved store svingutslag. Derfor må ofte svingen begrenses, så det blir dårligere svingradius.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...