Jump to content

tips om claas river


Guest

Recommended Posts

hallo lurer litt på å prøve sprede å samerive fra claas til neste sesong.driver m tørhøy på små bratte jorder som kun egner seg til gress,det er ikke snakk om store arealer.men ønsker godt å helst riktig utstyr til jobben

 

Claas har trivlig forhandler her så da er det det som gjelder.

 

lurer litt på volto det er en mindre model som kansje passer lommeboka mi samt ganske sikkert har nokk kapasitet,men den har ikke max spread!! er dette noe nytt man absolutt bør ha?

 

kan også utstyres med støttehjul/nesehjul er dette noe man bør ha eller går det greit uten?

 

 

videre fått tilbud på ei en rotors samlerive er det stor forskjell på bredden der fra minste til største type? tenker da på egenskaper på raking

 

alle tips å erfaringer motas med stor takk

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei,

Jeg er vel litt inhabil som forhandler og bruker av Claas utstyr i flere 10 år, men vil like gjerne komme med noen råd:

 

Hvor store arealer skal du høste?

Hvor lang tid har du på deg?

 

Selv har jeg produsert Høy og Høyensilage på 150-180da/år med det minste Claas utstyret:

 

Claas Volto 52 som venderive og Claas 350 Rive (heter nå 370)

 

En liten rive er mer nøyaktig over svært kupert terreng, den har en mindre rotor og vil derfor nødvendigvis følge kuler bedre enn en større rotor, uavhengig av hjulutrustning.

Nå er alle Claas samleriver utstyrt med boggi understell som std i Noge, det er ett must, nesehjul er ikke nødvendig og vil faktisk til enkelte operasjoner som å rake samme strenger være et heft.

I år kjørte vi en Claas Volto 800 vender, den er vesentlig større og har det nye &quot\;konseptet&quot\;, tror ikke at det er ett must til ditt bruk.

 

Ring gjerne for praktiske råd.

 

Jostein Høberg

Alstahaug Gård - 91331751

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Jostein har rett i at ei mindre venderive følger terrenget bedre forutsatt at den har mindre rotorer. Men ved bruk av ei venderive på 8 meter kontra ei på 4 meter kjører du dobbelt så mykje i graset og presser det ned i underlaget. Dette kan føre til mere sporer i foret. Trur heller ikkje du er avhengig av det nye systemet da det har vert mulig å lage godt høy før dette kom...... Merke er som du sier mer avhengig av hvem som selger det og service og deletilgang. Lykke til!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tusen takk for svar å interesse for å hjelpe

 

Det er bratte jorder ca 60 daa til sammen men har å 50 dekar m dårlig kornjord hvor gress vokser bra.som vurderes.

er volto 52 å den 370 liner jeg har sett på,har til nå gjort alt av vendiing å kåling med ei jf sidevenderive.

 

Er ikke noe stort grasdistrikt her men tror overgang til sprederive vil tørke det bedre å jevnere en slik jeg gjør nå med å flytte kålen... eneste er at bakken tørker jo opp mellom kålene -hvordan virker dette med sprederive?

 

har å blitt opplyst at det kan leveres &quot\;rankesystem&quot\;på volton som da rankersammen ? er det noen som har erfaring med det? tror det kostet 6-7 tusen kr

 

så var det støttehjul som tilvalg noe i tvil jeg...

å duk på siden mekanisk eller hydrualisk, det er vel lurt? vært med å presset hos en som kjørte kombirive,minnes det lå masse fint høy til skogs der langs alle jord kanter....

 

egentlig ikke fått noe tilbud på større rive ,ser den med mindre kjøring,men samtidig så er ikke dette all verden,men steller pent med det så regner jeg med at det holder i veldig mange år.men dette nye systemet på større river er altså ikke så viktig?

 

vurderer å en liner blir 370 ja eller muligens en større kommer an på hva som står igjen. der var det å muligheter for støttehjul.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...