Jump to content

Pakking av tørrhøy frå høytørke


Paratom_1

Recommended Posts

Har odel på eit småbruk og vurderer produksjon og salg av tørrhøy. Høyet skal tørkast i tørke før det skal pakkast. Har forsøkt å finne stasjonære pakkemaskiner for firkant-baller, men har ikkje kunne finne noko.

Er det nokon som har erfaring med høytørke og pakking av tørrhøy?

Ønsker tips til maskiner og metodar i tillegg til erfarings-overføring.

 

På forhånd takk.

 

Mvh Tom Rune Daae

 

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Har aldri hørt om andre presser en traktorpresser til små firkantballer. Plastpakker er å få tak i, men det er lite aktuelt på tørrhøy. Ei traktorpresse går an og bygge om til elektrisk. Dei er ikkje så kraftkrevende så ein stor elektromotor gjerne med frekvensomformer vil gjøre nytten. Du blir da kvitt eksosen men det vil fortsat vere støy frå pressa.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Kvifor køyre det inn som laushøy og så presse det etterpå? Lettare å presse det på jordet med ein gong og køyre det inn som buntar.
Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Betydelig kostnad? En traktor som bindes opp i ei stillestående presse inne i en låve med masse støv er en betydelig kostnad, - og risiko. Kostnaden med ombygging av ei presse heter en el-motor og den er ikke dritdyr..
Link to comment
Share on other sites

Guest spelarjakob_1

Pressing ute, og innlegging av baller på tørka, vil eg absolutt ikkje anbefale.

Problemet Du får, er at Du ikkje greier å presse eit nøyaktig tal baller , slik at Du får full flå på tørka. Dette gjer at tørkelufta går dit det er minst motstand. Altså om Du legg inn ei og ei halv flå, går all tørkelufta gjennom der det er ei flå, og der det er to flåer vert det ingen tørk i det heile.

Snakkar av erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...