Gå til innhold

Forenheter pr rundball


Gjest

Anbefalte innlegg

Har fått tilbud om å kjøpe en del rundballer fra en nabo. Han viste ikkje hvor mange forrnheter de inneholdt, men sa de veide 800 kg. Ca hvor mange forenheter inneholder de? De er høstet til riktig tidspunkt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som FeM skriver....hvor langt er et tau...eller en strikk ? Riktig høstetidspunkt? Det kommer an på om foret skal brukes til høgtytende mjølkeku eller søyer midtvinters. Det er kun en ting som gjelder her: Foranalyse og snittvekt på ballene. Du kan kjøpe både gull og gråstein når du handler for uten foranalyse. Ofte betaler du for gull men får gråstein. Lykke til
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest billy_the_kid_1
Når det gjelder feh i rundballer med høyensilage er alt over 0,60 feh pr kg tørstoff bra. Og med tørrstoff på 70% er det vanskelig med mer en 200 feh i en rundball til 1000kr. På surfor er det andre her på forumet som kan sette opp tilsvarende. Men du er 100% avhengig av forprøve!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fehm innhold= vekt x tørrstoff % x forenhets konsentrasjon

 

Eks:800kg x 25%ts x 0,90fk=180fehm

 

25%ts er ikke veldig tørt...men, 0,90 i forenhets konsentrasjon krever at graset er slått til rett tid,(begynnende skyting)

 

I norturas db kalkyler regnes en grovfor pris på 1,95 pr fehm.det er jo en pekepinn...men husk at du skal kjøre hver forenhet hjem, så du kan betale litt mer for mye fehm pr ball(mindre frakt)!!

Gji et tilbud pr fehm og ta prøver!!

men husk at fehm konsentrasjon har mye å si, forskjellen fra 0,85-0,95 kan være opp til 200g tilvekst levende vekt pr dag.

Så en pris pr fehm om konsentrasjon er under 0,85 og en høyere pris over.

Jeg selger for slik!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...