Gå til innhold

NY Traktor reg.2011/2012 Bokføring


xeobib

Anbefalte innlegg

Lurer på må ein heilt ny traktor registreres på ny eiger dette året 2011 og faktureres før nyttår for å få bokført avskriving og moms i 2011.

Eller kan ein vente med registrering til Jan 2012 ,med fakturering (og levering i 2011),ein får jo jo då ein 2012mod med bokføring,moms og avskriving for 2011

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke traktoren årsmodell etter produksjonår? Er den produsert i 2011 er det en 2011 mod?

 

Hvis du kjøpte en Massey 35 for 40 år siden ville den ikke blitt en 2011 modell hvis den ble registrert i år?

 

Bare spørr jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erlend_1

Så lenge den faktureres på 2011, så vil moms og utgiftsføring begynne i 2011.

Staten (mva og avskrivning )legger seg ikke opp i vegvesenet sitt register.

Vil ikke anbefale å fakturere 31.des da det kan bli mistenkelig.

 

Ved leasing blir det ofte sett på som mistenkelig hvis man betaler inn ekstra mye siste måneden av året, da dette kan bli sett på som om man prøver å unngå skatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest spelarjakob_1

I meirverdiavgiftslova er det \&quot\;springande punkt \&quot\;, når vara er levert.

For at Du skal få avskriving i 2011 må Du ha teke traktoren i bruk.

Det å registrere den i 2012, trur eg ikkje Du skal satse så mykje på .

Dersom Du tenker på andrehandsverdien , så er det nok utsjånad og timeteller som gjeld.

Dersom Du får faktura på traktoren som er levert i 2011, er det heilt i orden å bokføre inngåande moms dette året , sjølv om Du får vente med å betale den til 2012.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du \&quot\;tjener\&quot\; nok mer på levering/fakturering i år enn å vente til over nyttår på å få en traktor som er reg. i 2012 pga. momsen (hvis du da ikke leaser) og fordi du kan starte avskriving i 2011 (hvis det er viktig for deg).

 

Spelarjakob:

\&quot\;Dersom Du får faktura på traktoren som er levert i 2011, er det heilt i orden å bokføre inngåande moms dette året , sjølv om Du får vente med å betale den til 2012. \&quot\;

 

Helt i orden? Her er det vel ikke noe alternativ? Man må opplagt bokføre før nyttår for å få igjen momsen i april året etter. Når betaling finner sted spiller ingen rolle her

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varen du har kjøpt skal være fakturert, og viktig: den skal være levert eller i det minste tilgjengelig for deg. Hvis ikke må du vente med bokføringen.Tror ikke det betyr så mye å få 2012 i vognkortet at det er noe å bruke energi på. Til slutt er det timestand og hvordan traktoren er behandlet som teller. Går jo som noen bileiere gjør å annonsere den som registrert første gang desember 2011?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

La oss sei at du i neste uke skal kjøpe ein ny traktor til 900 000 av AK. traktoren ønsker du å få levert f.eks i mai neste år, men betalinga i år. Kunne det ikkje da vert mulig å blitt enig med den aktuelle selgeren om at du \&quot\;kjøper\&quot\; ein brukt traktor til 7-800 000 i år som du igjenn bytter inn igjenn når den nye traktoren skal leveres og betaler det resterende mellomlegget?

 

Er dette ein måte å jør det på eller er eg heilt ute å kjører nå? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil sei du er ute å kjører vist du kjøper en traktor av AK for 900000...:)

Det har ingeting å sei ang reknskap når traktoren er reg. Fakrura dato som teller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hver gang vi har kjøpt ny traktor har vi fått den levert før nyttår. dette for å få mva tilbake fortest mulig. kjøpte ny rundballepresse i fjor å den kunne ikke leveres på gården før nyttår. da \&quot\;kjøpt\&quot\; vi en brukt presse for det samme som mellomlegget ble.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du registrerer traktoren har ingen betydning for bokføringa. Du er ikkje pliktig til å registrere ein traktor. Ein tenkt situasjon, men kjøper du ein ny traktor og den står kun still på pto-arbeid eks ved-maskin, så trenger du ikkje å registrere den. Du har likevel kjøpt traktoren og bruker den på samme måte som du har kjøpt ved-maskina og bokført den. Skal du begynne å køyre traktoren på veg i jannuar 2012, ja då registrerer du den... :-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...