Jump to content

NH T7000


Guest

Recommended Posts

når t 7000 serien blei lansert i norge huskar

eg dei la fram tal og bevis på at den skulle

bruka ein betydelig prosent mindre diesel enn bl.a. fendt 818 vario og john deere 7920.

nokon som veit om dette stemmer i "real life?"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Guest Runar_1

når t 7000 serien blei lansert i norge huskar

eg dei la fram tal og bevis på at den skulle

bruka ein betydelig prosent mindre diesel enn bl.a. fendt 818 vario og john deere 7920.

nokon som veit om dette stemmer i \&quot\;real life?\&quot\;

Link to comment
Share on other sites

Guest MF6170_1

Har lagt til denne linken tidligere, der det kom frem at det var fendt 820 vario som kom best ut i drivstofforbruk...det var teste 18 forskjellige traktorer, de har nevn bla case ih, men ikke new holland...det er tyske DLG som har gjort testen. Men har ikke klart å finne denne testen på deres egen hjemmeside, for å se om NH var representer...

 

her er linken: http://www.myfarm.dk/modules.php?name=article&amp\;id=22784

Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1
Tror ikke denne klarer det, Tror ikke NH klarer 43 km/t på 1350o/min slik fendt gjør. Får ny 820 om 2 uker. Kjøpte Fendt pga lavest dieselforbruk.
Link to comment
Share on other sites

At new holland ble kåret ti tractor of the year er etter min mening en stor vits!Har kjørt en del med en T7060,bakstuss fra de største TM\&quot\;ene,hytte med utgangspunkt i tsa.Hmm skuffende synest nå jeg til at det skal være en ny traktor.Fortsatt kun 6 revers gir,veldig lat,å stygg som arvesyndn,å fortsatt en gammeldags framakselkonstruksjon(utsene har jo ikke noe å si for d praktiske,men ingen ulempe et den ser bra ut.synest puman ser bedre ut da)

Det med dieselforbruket har jeg ikke fått målt da,men regner med at den bruker veldig mye mindre en den gammle 7,5L i TM\&quot\;en,for de var jo meget gla i diesel.

Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1

Det er som Jarle sier, New Holland klarer ikke 43 km på 1350 o/min, kjører sjøl 3 fender(930,818 og 716, og som jeg sier til folka mine, de neste 5 årene kommer jeg til å kun ha fendt i stallen min, pågrunn av dieselforbruk, girkasse og service.

 

Har også 3 Nh og 2 Jd`er.. Disse har fordabelt dieselforbruk iforhold til fendtene.

 

Men en ting skal New Holland ha, hyttekomfort er uslålig , dette savner jeg på fendten, men dette kommer med tiden.

Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1

Jeg hadde Valtra M150 4 syl. Min opplevelse av Fendten kontra denne da jeg hadde fendt på prøve noen dager var at fendten brukte ca 30-45% mindre drivstoff enn Valtran på samme arbeidsoppgave. (Transport, Strøing)

 

Enig med svein ang hytte på Fendten. Er en hake at denne ikke er oppgradert. Men motorbrems, luftbremser, smidighet og ikke minst variosystemet gjør at vi glemmer slike bagateller..:)

Link to comment
Share on other sites

Svein: det blei gjort ein test av ATL i sverige mellom Fendt 716 vario og John Deere 6920 PQ. Altså trinnløs mot powershift kasse.Ikkje sikker på om det var eco kasse i JD. I alle fall gjekk John Deere av med seieren på diesel forbruk.I siste BG ble også JD omtalt som drivstofgjerrig.DLG har også testa motor fra 8530 til ein av dei beste på drivstoff. Denne motoren fekk også utdelt gullmedalje. Du kan aldrig tjene inn igjen ein Fendt på forbruk.JD er milevis forran på komfort og like langt framme på teknikk. Hytta i JD var den mest stille DGL noen gang hadde testa.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Kan jo også nevne at TVT og Fendt 818 kom ut likt i testen i siste \&quot\;traktor\&quot\;. I tilleg er fjøringa på tvt mye bedre en på fendt, med lenkearmer som på ein bil. Fendt har stiv framaksling.
Link to comment
Share on other sites

Guest NOR_1
Ikke for å si noe negativt om Fendts funksjonalitet i praktisk arbeid eller om det som kjører disse traktorene, men nå det kommer til hytta på Fendt så er den rett å slett her for j***** dårlig! Du skal lete lenge etter en så forferdelig, motbydelig hytte, plast, plast og atter plast og et ratt som nesten har en meter i diameter Noen av knappene inne i hytta er lik de en finner på traktorens bakskjermer. Hvor rart er ikke dette på det som av mange blir omtalt som traktorens rolls roys? Nei Fendt er sikkert gode traktorer, men når det kommet til diskusjoner om hvem som har den beste hytta bør vel dere som kjører Fendt ikke stikke hode så alt for langt frem? En annen ting. Jeg leste i magasinet traktor nr 3 2007 en duell mellom Case IH MXU 135 å en brukt Fendt 714 hvor Fendtn vant greit nok. Men når jeg leste på kriteriene for å vinne, var hyttene på de to traktorene gitt lik poengsum. Hvordan går dette ant? Hvem kan komme å si at hytta til Fendt er like bra som hytta til Case MXU? Dette var et konkret tilfelle mellom to merker, Fendt å Case IH men har sett flere like tester i andre blader hvor Fendt blir satt opp på samme vis mot merker blant annet John Deere og MF å utfallet har blitt det samme. Hmm, merkelig!...
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1

Knut: Det er klart at dieselforbruket mellom jd og fendt kanskje ikke er stort, men stort nok til at du ser forskjell mellom arbeidsoppgaver, på transport er Fendt uslålig på forbruk og dette er testet og for meg som kjører mye dumperhenger og maskintralle for store entrepnørfirma så er diesel og maskin som teller, nå som dieselkostnaden har blitt så kostbar.

 

Men er enig med dere at hytta til fendt er jævelig kje og at de gjerne skulle gjort noen forbedringer på det, men dette kommer får jeg håpe.

 

TG, det er klart at det går noen hjerner og drit hos fendt også, men ikke så mye som det går hos CNH.

 

Min Fendt 716 00 modell, som har gått snart 9000 timer, denna har jeg ikke rørt girkasse, bremser og framaksling, og denne er i kjempe fin stand enda.

 

 

Men har også en Tsa 135 05 mod, denna har gått nå 3500 timer, sommer 06 hadde jeg bremsehavari og girkasse havari og vinter 07 hadde jeg et nytt girkassehavari, og gjett hvem Ak Maskin skylder på?, det er meg det. Mitt bruk av traktoren.

 

Men dette har da blitt da en stor frustrasjon for meg som entrepnør og kunde, når du får problemer med traktoren hele tia.

Jeg anklager ingen, men det er klart at Ak har mistet en god kunde igjennom 2 generasjoner med Ford og New Holland

Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard

Nå skal vi ikke sammenligne ny fendt og en 20-serie JD. Har vert å prøvd litt min nye 6630 på FK. Den var så rolig inne i hytta. For en komfort. Så de klaget på at kanappene var for langt unda skjærmen på JD. På min AP sitter den nerme. Synes den var velig funksjonel, minst like god som varioterminalen.

 

Jeg har en konkurent, som er nabo. Han kjører 2 fendt 716. En har hatt girkassehavari og en motothavari. Nå har han vert uhelig, for de skal jo være holdbare. Jeg har også skiftet AP kasse i min gammle 6420s.

 

Men når man skal handle ny traktor, så skal man se på helheten. Og jeg finner meg ikke til rette i en ny fendt. En hytte som er utdatert, uten sikkelig klimaannlegg går ikke an! Eik selgerene henger på meg, men det blir ingen handel der.

 

Jarle: Glemmer bagateller? Den var latterlig! En hytte er ikke en bagatel. JD kan også leveres med luftbremser, motorbrems (ikke fra fabrikk, men verkstedet monterer) og har god smidighet (Se BGs siste test).

Link to comment
Share on other sites

Har vel nevnt det før og, men Fendt kjører på Deutz motorar. Er det noen som vet om dette er samme motoren deutz sjøl bruker? I så fall er vel deutz sine traktorar lika \&quot\;fantastiske\&quot\; på forbruk som Fendt. Og til deg Jarle som sparte 35-40 % diesel når du gjekk fra valtra til fendt. Koffer fekk tvt og fendt samme karakter på motor då? TVT har ein 6,6 liter sisu. Det virke som du berre tar et tal ut av lufta. Så store forskjell er det ikkje mellom merkene lenger.
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1

Fendt når 40 km på 1600 o/min, har kun 40 km fendter jeg da, men den neste blir 50 km.

Det er klart at du blir mer sliten av en eldre traktor, kjører sjøl en Jd 6520 Ap i snøbrøyting i byen, har også en Nh tsa 135, og fortrekker å kjøre New Holland.

 

Meget stor forskjell på New Holland og John Deere sin hyttekomfort, spesielt hyd spak plassering som er helt håpløs på John Deere.

Link to comment
Share on other sites

TG,tenker på standard og terraglide akslen.Parallelstag å 2 styresylinder å en aksel som jeg mener å ha sett på TM,M/60 å winner.Du sier at bakstussen på TM er bunnsolid,sprøyt!!Verkstedgolve til AK her oppe er stappfullt av sunnskruvd TM med transmisjonsproblemer.Mekanikkerene sier at kvalitetn på new holland fra 2005 å frem til de siste TMene har delvis hvert en tragedie,spesielt på de store TM 175/190.De modellene er meget tungsolgt brukt å bannlyste i Blannt annet i DK.Er vel den bakstussn som brukes i den nye T7000!Sikkert en grei traktoren,men tittlen tractor of the year mener mange er en tittel som ikke hører hjemmee hos T7000.Er ikke ute etter å ta cnh,har selv eid flere NH 60/M,ts,40serie,TM,gode traktorer,spesielt 8560,men synes som sagt ikke T7000 er noe å rope halleluja for.\&quot\;hytta er den beste på markede\&quot\;sitat TG.Tipputak plassert håpløst langt unna,helt ubrukelig å må strekke hånda helt ut i døra for å betjene tipputak(som forøvrig mange her har trøbbel med(tsa/mxu)(el-utak),vifta håpløst plassert på venstre C stolpe(JA TG vet at med klima trenger men ikke å justere så ofte,men greit med en litt bedre plassering kanskje??)Kun vanlig håndbrems(ikke parkgir elr el betjening av bremsn),tung/svak styring,tungt å lukke dørene osv.En grei traktor,men ikke noe bedre en det.Hadde T7000 hvert en bil,hadde det hvert en Ford escort:-)
Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1

Nei, at dette med hytte er selvføgelig ikke noen bagatell når vi sitter der 15-20 timer å brøyter. Men å gå fra en valtra 50Km uten noen form for fjæring og til fendt er som å komme til himmelen. Men rattet skal jeg bytte ut på fendten for dette er genialt på Valtra.

 

Reint motormessig er det ikke sikkert at at Fendten er så mye bedre enn andre merker. Men det er Varioen og mulighetene du har med denne som er så genialt. Å kunne ligge i 50Km/t under 1600 o/min på fendten kontra at jeg måtte ha 2450o/min på Valtran for å oppnå samme hastighet.

 

Å sammenligne traktorer med trinnløst kontra dem med gir/powershift er etter min mening bortkastet. Du vil aldri klare å få like lavt forbruk på gir/powershift som trinnløst. Da må traktorene hvertfall stå stille.

 

Jeg er ingen ihuga Fendttilhenger for å ha sagt det. Men da jeg nå skulle ha ny traktor hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ha trinnløs kasse. Hentet tilbud fra både CNH, Fendt og JD, men da det skilte bare noen tusenlapper på 7530 og 820 falt valget på fendt. Dette først og fremst pga funksjonaliteten på Fendten, og jeg mener fendt har en mere solid og gjennomprøvet kasse kontra JD.

På hemsedal gikk 6 av 6 JD vario heden...

 

Hadde jeg skulle hatt standard girkasse hadde jeg 100% sikkert kjøpt JD 7530. Kjempetraktor!!

 

Men husk alle sammen. Det er ikke merke, hva den kostet, gir eller vario som gjør at vi er fornøyd eller ikke med traktoren, men at den ikke svikter oss. Og gjør den det hvor flinke er servicapparatet...?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Jarle: du skrive at å komme fra Valtra uten noe form for fjæring til fendt var som å komme til himmelen. I neste omgang skriv du at det er bortkastet å samenlikne powershift og trinnløs. Du får valtra med fjæring også.(og til hausten trinnløs). Problemet i denne debatten er at Fendt gutta samenlikner Fendt vario, (som er noe av det beste du får av traktor) med meir \&quot\;vanlige\&quot\; og traktorar. Prøv å vera såpas seriøse at Fendt vario blir samenlikna med andre merker tilsvarende utstyrt da i det minste. Eller er det for få argumenter til å forsvare meir prisen til Fendt då?
Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1

Nå samenligna jeg kun i mitt tilfelle Valtran som jeg hadde mot min nye Fendt. For meg som kjører 98 % langs landeveien har denne besparelsen litt og si når det gjelder drivstoff. Ja jeg veit jeg får valtra med fjøring. Men prøv å bestill en Valta T 191 med Fremmakselfjøring og frontløft. Finnes ikke.... Hadde Valtra hatt trinnløst på markedet nå hadde jeg sikkert kjøpt det. Da min nabo er distriksjef for Valtra.

 

Dette med pris Fendt kontra andre merker er litt rart. Hvis du velger det samme utstyret på feks JD og CNH som Fendt med trinløst+++ er prisen ikke så veldig ulik. CVX 195 ble faktisk dyrere enn Fendten. Og som jeg skrev tidligere det skilte bare noen tusenlapper på 7530 og 820. Og ingen kan komme å si at JD har like bra funksjonalitet på sin trinnløse som Fendt. Jeg har mer en nokk timer i di forskjellige merkene til å kunne utale meg om dette.

Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1
Enig med deg Rune. Og for å legge til, JD sin smørbrødliste er ikke veldig rimlig den heller...
Link to comment
Share on other sites

Guest kingofsnow_1

Var omtrent den forskjellen nå for meg også. Men fikk lurt på Fendten litt Demorabatt, ekstra hydraulikkutak som FK slulle ha 20 ekstra for. Dessuten var Fendten med motorbrems og luft. Dette var ikke med i spekken fra FK. Motorbrems kommer på ca 25 tusen. Fikk også 1,5 år garanti på Fendt kontra 1 år på JD.

 

Men jeg skulle ønske Fendt hadde klima lik JD

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Er på ingen måte valtra fan. Var bare et eksempel.Poenget var at det må samenlignes på like vilkår.Mitt valg sto for 2 år si mellom fendt 412 og jd 6420 Ap. Det var et relativt enkelt valg.På den tida hadde ikkje 412 samme betjeninga som 700 serien. Men feks, ein kryss spak nede på golvet for betjening av ventiler. Heilt ubrukelig.Prismessig var det ca 50000 i favør JD med command arm. Enkelt valg. Foressten så kjeme Valtra med egenutvikla trinnløs transmisjon. Merkelig nok, da dei har tilgang til den beste og mest utprøvde fra før.(vario)
Link to comment
Share on other sites

Rune: Du seie at 6920s var 100.000 rimeligar en 716 med samme utstyr? Det var vel det som var poenget til Ja at Fendt var litt \&quot\;overprist\&quot\;. Hadde heilt klart kjøpt deere med den pris forskjellen.
Link to comment
Share on other sites

Har ein god kompis som driver som service spesialist for valtra. I følge han så er det egen trinnløs i valtra. Rune var det stor prisforskjell på 68 og 69? Hadde og valget mellom fendt og JD. Valget falt på 6320 ap. Den har bare 40 kasse og ikkje tls. Men valgte bort dette for å få trinnløs. Har ikkje så mye veikjørig. Denne kostet 540 000 med Q55 lastar med orginal JD el. spak. Fendten var 100,000 meir men da med fjøring og 50 kasse. Men JD har command arm, el ventilar , vendeteig automatikk og div som veier opp.
Link to comment
Share on other sites

I følge testen til DLG så går TVT ned til 1600 omdreininger, mens Fendten går ned til 1850 omdreininger ved transport.....
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1

Ja, om Nh Tvt bruker like lite diesel og har de samma utstyret+ en fantastisk hyttekomfort+trinnløs, så vurdere jeg sterkt å handle Nh Tvt 195 nå. Men som du leser i det nyeste bg, han med Tvt 170. Han røkk et tannhjul eller hva faen det var. Mitt minus ved å handle Case og New Holland er Ak maskin, som jeg har påpekt mange ganger.

Men har en åpen front for å kjøpe bruktimport, men mitt minus er når det skjer noe og jeg må ha traktor til service på Ak, dette orker jeg ikke lenger.

Men TG, hadde det ikke vært for Ak, så hadde jeg kjørt TVT eller CVX idag. Dette vil jeg påpeke til deg.

 

Har nå tenkt tanken å bytte ut min Fendt 716 som har gått 9000 timer, har sett litt på Tvt 170, Jd 7530 og Fendt 718. Men ender nok oppigjen på en Fendt, noget pågrunn av service og forhandler. Men også pågrunn av betryggetheten med å kjøre Fendt og har sjøl gode erfaringer med Jd 6020 serie. Men har liksom ikke blitt komfortabel med 30 serien enda. Hadde en 6430 på prøve i vår og den var så jækelig slapp, dro så vidt fastkammerpresse mi(Welger Rp 235).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...