Jump to content

Pøttinger euroboss


Guest

Recommended Posts

Eg har slått min første sesong med euroboss 330. Overgangen frå forhaustar til lessevogn er som å gå frå En gammal Lada til en ny Volvo. Slotten vart gjort på mellon en 3 del og halvparten av tida, komforten super, og veldig lett å bruke. Eg kjøyrde med 200l fat i frontlessaren. Det som kan bremse er innlegget. Skal ha traktor trakkande konstant. Enorm kapasitet. Snittlengde er i praksis ca 6-7 cm ved 31 knivar. Kvaliteten er like god eller bedre en tradisjonell forhausting, og bedre en rundballer som har veldig varierende kvalitet. Eg har funnet ut at dette burde vert gjort for lenge sidan. Veldig fornøgd:)
Link to comment
Share on other sites

Naboen her kjører en euroboss 250 T med én aksling. Han la inn i plansilo uten problem, og mente at man ikke trenger to akslinger, sjøl når man skal rygge inn. Men kjøp med knekk på draget: har lett for å subbe nedi. Kuttinga var nesten som min 3-knivers dobbeltkutter\; helt grei for pakkinga av siloen.

 

Vurderer sjøl å kjøpe ei slik vogn etterhvert. Jeg har sjøl bare 2,9 m høgde opp til skinna i siloen, og må ha manuell bakport. Har ennå ikke bestemt meg for om jeg går for utkastervalser eller jamning med frontlaster.

Link to comment
Share on other sites

Mykje bra her. Er tårnsilo for vår del. Høgda i porten inn på låven er sjølvsagt slik at avlessarvogna akkurat ikkje går inn med nettet oppe, men ser her at ein kan legge &quot\;taket&quot\; på desse ned hydraulisk-er det på alle? Nokon som veit kor stor skilnaden er på lavbygd og høgbygd?

 

Opplevde du egenvekta som eit problem? Ser den er oppgitt til ca 2500 kg, og ei avlessarvogn er vel til samanlikning ca 1400kg.

 

Ser at 250 og 290 har oppgitt teoretisk kuttelengde på 4,3 cm med 16 knivar, same som som dei to største har med 31 knivar? Litt rart. Smalare pickup kanskje? Tenkte i utg. Punktet på ei av dei to minste Pga vekt, men vil ha best mogleg kutting.

Link to comment
Share on other sites

Eg legger i gropsilo, tømmer fra kanten til det er fult, deretter rygger eg inn og tømmer. Har aldri hatt problem med å stå fast, men hydraulisk knekk på draget er en fordel. Høgdeforskjellen på høg og lavbygd er kanskje 20cm. Eg har den lave med singelaksling, egenvekta var ikkje nåke problem, men i brattaste bakkane måtte eg planlegge litt kjøyringa.. Kuttlengda på alle vognene er lik, men det forutsett 31 knivar.eg kjøyrde med eine knivbrua ute ved eit uhell, og kuttlengda med halvparten an knivane vart ca 10 cm. Vil tru det er det som er vanlig med 16 knivar. Ville gått for 31 jaffal.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Er vel en gammel tråd dette, men lurte litt på erfaringer med Eurobossvognene. Ser litt på ei brukt 2005 modell Pøttinger Euroboss 330T (lavbygd) med enkel aksel og 500/50-17 hjul. Lurte om denne vil bli bli veldig overheng på og vanskelig i kupert terreng? Kunne godt hatt ei mindre og kanskje hatt boggi, men florerer ikke akkurat av brukte slike.

Har fra før av brukt litt den minste trumagvogna Robot 16 på litt silolegging med 22 kniver, men ble kutta ut på grunn av synes det fyltes for fort i siloen. Meir kutting med forhøster, vil det bli bedre på pøttinger med 31 kniver?

Eller er dere fornøyd med disse vognen, kikka litt på Strautmann, men syns disse virka veldig høye og sikkert en del tyngre?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei du! Har kjørt Euroboss siden 1995. Har vogna enda, og kjører førsteslåtten i silo med denne hvert år. Har kun skiftet hydraulikkmotor på bunnbelte for ca 10 år siden. Ellers ikke noe verdens problemer med denne. Jeg har ikke 330. Jeg har ei på 27 kubikk. Lavbygd.

Aldri hatt problemer med overheng. Men husk å se til at det er hydraulisk knekk på draget, for det er pick-upen som treffer bakken om du er

uheldig. F.eks ved dype hjulspor i avlingsvei.

Jeg tipper snittelengda til ca 5 cm...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...