Gå til innhold

Finsnitter kuttelengde i rundball?


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om det er noen som vet om det finnes noen alternativer for ekstra god kutting av gras for oss som bare legger i rundball. Det har vært ønskelig å kunne ha bedre kutting på graset enn det ei vanlig rundballepresse klarer.

 

Finnes det ikke noe systemer likt som Orkel 1202 rundballpressene, men med en finsnitter og ei god presse?

 

Er vi "rundballere" virkelig nødt til å ta kuttingen inne i fjøset med en river/kutter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje dumt spørsmål, men hvorfor ska foret på død og liv hakkes i småbiter før det fores? har ikke bare dyra godt av å tygge litt drøv? har vel ikke stort annet å bedrive tia med uansett.....?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg forstår godt kvifor det er ynskjeleg med betre kutting i ballane. Eg brukar finsnittar og legg i tårnsilo, men har ein del ballar i tillegg. Når mjølkekyrne får ballar ligg det alltid ein del grovt igjen som dei ikkje vil ha, men når dei får snitta gras et dei opp alt saman, det er ingenting og køyra ut. Dessutan mjølkar dei betre. Foropptaket går heilt sikkert opp. Nå skal det seiast at eg ikkje brukar rundballekuttar, men opnar ballane med Underhaug ballestrippar (for øvrig eit fantastisk produkt) og slepp dei rett ned i apf-vogna i båsfjøset mitt. Men eg har vore stader der dei brukar kuttar på ballane, og fortsatt er det ein del gras som ikkje blir oppete. Når eg forar frå tårnsiloane tek eg graset opp med seksarma klype og siloheis og legg det rett i apf-vogna. Brukar TKS personheis ned i siloen, og då syns eg det går heilt fint å heise silo &quot\;på gamlemåten&quot\;. Meir kutting i ballane hadde vore kjempeflott!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Blir vél mykje fôrspill viss graset skal &quot\;finsnittes&quot\; i rundballepresser trur eg. Det vil ramle ut mellom rullene, og på variable presser vil det ramle mykje ut på sidene av bandet. Bare ein rein praktisk teori, men eg har ikkje prøvd:-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SirLeonora_1

Min teori om kutting:

 

Alle forsøk som er gjort på strålengde viser ingen statistisk sikker forskjell i melkemengde. Derimot gir alle forsøk jeg har sett en forskjell i tilvekst på ungdyr og tildels også melkende kyr holder seg bedre med snittet for.

Slik jeg leser dette, så har kuer i samme besetning i melkeforsøk over år lært magen å kjenne ulike strukturer og på den måten kan de produsere bra med lik silo av ulik struktur.

For å sammenligne ulik strålengde burde forsøkene gå fra fødsel til 2.-3. laktasjon. Da er jeg sikker på at de kuene som er vokst opp med finsnittet for vil prestere bedre enn de kuene som har vokst opp på baller.

I praksis er dette vanskelig å utføre i forsøk, og kostbare forsøk sitter langt inne.

 

Min konklusjon er derfor\; snittet gras er aldri dårligere enn baller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...