Gå til innhold

Parafin i diesel


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har ca 200 liter Parafin / flybensin (Jet-1 eller noe sånt) stående. Er det noe fare i å blande dette i dieselen? Har 2500 liters tank, tenkte å fylle ca 1500 liter og så hive oppi parafinen, bare for å bli kvitt det. Jeg ser det blir advart mot problemer med katalysator og diverse på nyere traktorer. Har en Valmet 1995-mod, en -97 mod Yanmar gravemaskin og et par eldre traktorer (65 og 84-mod).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jet A1 heter den antagelig. Eller F34 som forsvaret bruker er vel bra det samme. Du har vel litt lavere effekt, men sikrer du deg med to-taktsolje i tillegg bør det gå bra. Kanskje heller bruke den på de eldste motorene.

Om det er lovlig til sivilt bruk er en annen sak. Parafininnblanding i dagens diesel til trafikkbruk er det ikke. Kanskje prøve deg frem med å blande i mindre mender og på ett kjøretøy, i stedet for å blande på hele lagertanken din med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest billy_the_kid_1
I F34 er det over 80% parafin, og disel + smøreolje. Du kan trykt blande 1500liter disel med parafinen. Når du så fyller tanken på traktoren tilsetter du 0,5%totaktsolje. Har kjørt traktorer på reinparafin men har da 2% totaktsolje + ei olje fra statoil som ble brukt i tunnelarbeid før. Parafin var vanlig da på alt for at eksosen var mer behagelig å jobbe i.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...