Jump to content

Vendegir på John Deere


Guest

Recommended Posts

Hei.

Eg har en JD 5100R som eg kjøpte ny i fjor. Den var ganske "hard" på vendegiret, som forventet på en ny traktor, og regnet med at den myknet seg opp etter hvert.

 

Har kjørt Massey tidligere, og meget fornøyd med vendegiret. Vil vendegiret på min JD bli like myk? Den er fortsatt like "hard" etter ett år (ca 350 timer). Dvs dersom eg kjører sakte framover, og vender i revers, så slår den rett over i revers og spinner opp grusen. Er dette normalt?

 

Link to comment
Share on other sites

Alle 5100r har vel elektrisk vendegir? Har ikke kjørt den selv, men har 6330 og 6320 selv. Synes de er veldig myke når oljen blir varm, kan være litt brå med kald olje, men det gjaldt jammen også svigerfars forrige mf som man også kunne justere aggressiviteten på. Det er for øvrig en funksjon som burde finnes på flere merker enn bare mf.( mulig det gjør det, men jeg vet ikke)
Link to comment
Share on other sites

Ang røyking i grusen, med justerbart vendegir på mf kan du vende veldig mykt og fint selv uten firehjulstrekk innkoblet. Dersom du er lett på bakhjulene merker ikke traktoren motstand i girkassen og du vil få spinning i gris eller på jordet.
Link to comment
Share on other sites

Guest Heirum_1

Takker for svar!

 

Eg har fått justert vendegiret en gang, og det ble da litt mykere. Men enda så er den veldig aggressiv under vending. Ville da tru at de hadde justert etter hvilken olje som er på den da. Servicemannen sa også når han justerte at enten så er vendegiret mykt, eller så er clutchen myk. Er det sånn?

Etter at jeg fikk den justert, ble clutchen mer følsom, og vanskelig å bruke uten at det &quot\;napper&quot\;.

Link to comment
Share on other sites

Guest Heirum_1
De sa også at vendegiret på John Deere er justert for tungt last. Dersom en har tung henger, fungerer vendegiret mykt som det skal. Men det er lite tungkjøring her i gården, helst innkjøring av siloball...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...