Jump to content

Fiat 640 DT vs Volvo BM 400


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Trenger en traktor til litt skogsbruk (vinsj) og evt sno brøyting. Skal velge mellom Fiat 640 DT og Volvo BM 400. Fiaten koster mer og jeg lurer om Volvo er en grei nok traktor å bruke i 2014?

 

Hilsen oleberg

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Avhengig av bruken.

400'n er kun bakhjulstrekker, og da er du begrensa til lett terreng og små lass.

640DT er større, tyngre og har firehjulstrekk. Den vil ha ein langt større kapasitet, spesielt i skogen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

definitivt gått for Fiat`n. Bortsett fra rustproblem på karosseriet på enkelte modeller (du ser det på de det gjelder) er den kjent som &quot\;verdens beste traktor&quot\;.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Takk for svar, høres at fiat'n kan være en bedre valg.

 

Har også en tilbud for en John Deere 1630 4WD, kan det sammelign den med Fiat 640DT ?

 

Hilsen Ole

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Har du valget mellom 1630 og 640 bør det ikke være tvil. Fiat (og de andre italienerne) hadde det beste framhjulstrekket på 70-tallet, og tåler virkelig hard bruk. Er traktoren i normalt bra stand, blir det bare gleden. Har den gått mye med laster kan servostyringen være dårlig. Bremser , klutch og hydraulikk er ikke all verdens på disse, men tilstrekkelig for sin tid. Til gjengjeld har 640 en suveren motor og girkasse/firehjulstrekk.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Min 1630 har iallfall kjørt ut flere tusen kubikk tømmer uten noen problem med framhjulstrekket. Hva er det som normalt er svakheten med schindler?

Funksjonelt er det vel likt mellom jd og fiat, enkelt framhjulstrekk uten sperre eller diffbrems. Skogsbruk er ikke nødvendigvis så 'hardt' heller, man har jo ikke last framme.

Både 1630 og 640DT er gode alternativer, ville sett etter et velholdt og godt smurt eksemplar med bukbeskytter og gode kjettinger. Og frontlaster, evt skjer på Fiaten.

Fordel jd: uslitelig klutsj og bremser, råsterk og kjapp hydraulikk, enkel pto-innkobling som er en fordel så man slipper å la den gå hele tiden slik en del av de gamle fiatene gjorde når i skogen. Fordel fiat: god motor med 8hk mer, solid framhjulstrekk, kanskje mer framtung enn jd?

Link to comment
Share on other sites

Guest thomas86_1

Er selv en som har duret noen timer i en Fiat 640 DT , denne med frontskjer og tvilling rundt om . Brukes den dag idag til vossakasse og serigstad i bakker om sommeren , om vinteren er den skogsrigget med to tromlet 5t igland vinsj.

 

Hadde det vert mulig og shoppet en slik helt ny idag , hadde det vert toppen av min juledags liste.

 

ikke tvil , Fiat er best.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...