Jump to content

Bruke plansilo eller rundballer


Guest

Recommended Posts

Ca 100 mål rundt gården, 100 sauer som fores. 2 plansiloer på 4,5x14 meter innebygget i fjøset. Kort sagt, hva ville folket gjort? Selv leier jeg inn alt og betaler vel 140 eks mva pr ball. Samt noe i diesel og timeforbruk med samling av ballene. Kjøring på vinteren for å hente dem. De deles opp for hånd og trilles inn med trillebår (old style). Vil det lønne seg å gå tilbake til plansiloene, kjøpe inn utstyr til det eller fortsette og leie inn alt? Tipper jeg har en 200 baller som håndteres iløpet av vinteren.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Er i omtrent samme situasjon, to tårnsiloer som ikke er i bruk og presser ca 200 ball i året gjennom maskinlag. Har en pris som ligger en god del under det du betaler og kan betale noe gjennom egeninnsats i maskinlaget. Min vurdering har vært at forbruket av fôr er såpass lavt at jeg vil ha problemer med å &quot\;holde tritt&quot\; med siloen i milde perioder, og sannsynligvis måtte ha noe ball uansett til høst og vår. Og pr nå har jeg veldig rimelige rundballer. En god investering jeg har gjort er forøvrig en Serigstad rundballriver, den mener jeg å ha betalt ned i løpet av de første to åra jeg har brukt den (i form av spart arbeidstid og spart bannskap over frossen rundball...)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

No veit eg ikkje kva du har av tilgjengeleg mekanikk og mannskap, men utgongspunktet mitt ville vere å bruke plansilo. Foret blir like bra, mykje billegare og du slepp alt arbeidet med å hente inn rundballar som kanskje er frosne eller ligg vanskeleg til.

 

Viss du ikkje har utstyr treng du berre ein haustar til 5-10 000 og ein hengar til det same. Jamning og trakking utfører vi med traktor med svans. :-)

 

Men vanskeleg å gi råd når ein ikkje har vore der og sett korleis det er.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...