Gå til innhold

Fjerning av EGR system John Deere 30 serie


Gjest

Anbefalte innlegg

Lurte på om noen har erfaring med fjerning av EGR på John Deere 30 serie?

 

Ser at det blant annet er en i England som nå klarer å kutte ut EGR i programvaren på traktoren, og blender av selve ventilen.

Er det noen som gjør tilsvarende i Norge eller Sverige?

 

Noen som har gjort dette på noen av sine traktorer?

 

Traktoren det gjelder er i tilfelle en 6930 Pr, og har ikke hatt noe problemer med EGR enda, men er av det inntrykk at motoren vil ha det bedre uten EGR.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg har tatt inn et system som virker som en Powerbox. Her kobler man på et ledningsnett på egr ventilen, i tilegg til to andre følere.Det har ikke noe innvirkning på softwarebytte. Det følger også med et blende deksel til røret som går til innsuget. Det må ikke monteres, men er laget for og ikke la det gå kjølvann inn i innsuget hvis intercooleren blir lekk. Har ikke begynt og markedsføre det enda fordi jeg tester det ut på noen traktorer. De har kjørt en måned nå uten feilkoder. Settet koster 6500 + mva. Det monteres på ca 45 min.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se på denne linken. Tror de kan programmere og koble ut egr spjeldet.

Motoren får da kun ren luft og forbrenningen blir &quot\;renere&quot\; og det brukes da mindre diesel for å få samme effekt sammenlignet med std oppsett. :)

 

http://www.ekotuning.com/index.php

 

Hadde en Yamaha Wr 250 enduro motorsykkel. var det sammen på den med eksosresirkulering... vi tok av hele systemet og sveiset igjen på eksossiden. ble en helt annen sykkel.

 

Det skal være mulig å gjøre noe av det samme på 30 serien med det kan bli krøll med følerne som måler eksos temperaturen etter en stund etter oppstart :( men du kan jo prøve og dra ut kontakten til eksosspjeldet på høyre side av motoren og se hva som skjer :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode tips. Skal undersøke det nærmere.

 

LLH: Har du noe epost eller tlf det går ann å nå deg på i tilfelle en vil kjøpe ett sett?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres interessant ut Ingve. Hvordan gjør dere dette? Vil det f.eks fungerer på ett system hvor EGR ventilen allerede er defekt og det gir feilkoder?

Ser at noen faktisk kan fjerne ventil og blende av systemet.

 

Hvor holder du til, og hva koster det å utføre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...