Jump to content

MF 4200-serie startproblem


Guest

Recommended Posts

Har en 4200-serie som er av og til nesten umulig å få start på. Må vere et elektrisk problem da det hørest et klikk i tenning og nede på høyre side ca ved girspak/pto. Av og til starter den på første forsøk, i verste fall må jeg sitte 1 time å klikke med nøkkelen. Det er nye batteri. Kan kanskje vere starteren. Er det noen sikkerhetsbryter o.l ved girspak(24+24 med clutchfritt vendegir) eller PTO? Det er en spak for valg mellom 540 og 1000 omdr. Denne må stå i nøytral for at akselen skal stoppe. Det er ikke hjelp i å slå av med den andre spaken og la den andre stå på f.eks 540. kan det vere feil med kraftutaksbrems og at dette påvirker startingen?

 

Noen som har erfaringer og peiling på denne traktortypen?

Link to comment
Share on other sites

Guest svein.loeken
Har MF 4245. Hadde samme problem for noen år siden. Det var starteren. Ble skifta på Eiksenteret, og etterpå har den startet på første slaget i flere år. Mener å huske at starteren var ganske billig. Skal selvfølgelig ikke utelukke at det kan være noe med sikkerhetsbryterne, men tar du testen som Markus S foreslår så finner du ut om starer og rele er i orden.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym
har vert kjøligere vær og traktoren har i det siste startet uten store problem. Nå litt bedre temp og tørt vær og problemene kommer igjen. Først klikk i tenningslås og påfølgende metallisk klikk under hyttetaket ved inngang til høyre dør. Kan det ligge et problem her?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hadde samme problem på en MF 4270 for noen år siden. Starteren ble skiftet to ganger av EIK Gjøvik (kostnadsfritt for meg). Disse starterne var for tette og ble utsatt for kondens og rust innvendig. Siste gangen ble det drillet et hull for lufting på innslaget ( inn mot motoren). Problemet var løst ihvertfall så lenge jeg hadde traktoren.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Ny starter montert. Fortsatt samme problem. Kommer ikke strøm til starteren. Klikker i tenningsrele i dashbordet. Alle elektriske funksjoner virker som de skal.

Noen som vet hv0r man får rele til denne modellen(4255)? Finner ikke noe hos økonomideler. Står Cobo på de.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det er ofte en bryter som føler på om kraftuttaket er innkoblet eller ikke. Dette for å hindre at man kan starte med kraftuttaket innkoblet. Denne kan være defekt. Sitter under traktoren ved spaken for betjening av kraftuttaket.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...