Jump to content

same silver 95 som slår seg i fri når man kjører


Guest

Recommended Posts

Hei.

Jeg har et problem med min same silver 95. Den setter seg greit i gir. Men når jeg kjører eller den får litt motgang i bakker eller last så slår den seg rett i fri. Dette skjer derimot ikke hvis jeg kjører i revers. Noen som har forslag til hva dette kan være ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Keg ville bare rette opp en feil. Den går i fri uansett gir og den trenger verken ha last på eller i motbakke.. den slår seg rett ut av gir.

 

Er det noen som forresten vet hvor magnetene på denne traktoren er ?:-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Er det clutch fritt eller mek. vendegir ? Hvilken spak går i fri. Hovedgir. gruppegir eller vendegir? Magnetene har vel med hurtiggir å gjøre.og vil vel ikke slå seg i fri pga det.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hvor mange timer har den gått?

 

Kjøpte en Case IH 1056xl med samme problem som vinterprosjekt. Den hadde gått omtrent 10.000timer, så den bar preg av generell slitasje. På den var det ikkje allverdens med elektriske dippedutter som kunne være øydelagt, så tok av hytta, trillet den inn i verkstedet og opnet girkassen. det viste seg å være en sammensetning av MANGE problemer, som sammen førte til at den gikk i fri.Først og fremst hadde den slitte synkroniserings-ringer. I tillegg så det ut til at den hadde gått i to gir på lik eller noe (en av de små kulene som skal forhindre dette manglet, så det var mulig) som førte til at en skive knakk, å ble mer eller mindre malt opp til metallspon. (i tillegg var bremsene slitt til beinet (stålet), så metallspon var det nok av) Metallsponet øydela lageret til pinjongen, som gjorde at pinjongen fikk rom til å begege seg. som igjenn øydela forspenninga og inngrepet til pinjongen. dette gjorde at hele girkassen ble &quot\;levende&quot\;. (det meste kunne bevege seg som det ville... ) Med slitte synkroer, og en &quot\;levende&quot\; girkasse gjorde at den &quot\;ristet&quot\; ut av gir.

 

Reperasjonen ble dyrere, vanskeligere og i det hele tatt MYE mer omfattende enn først antatt. Men øyeblikket da traktoren startet og kjørte for egen maskin ut av verkstedet gjorde det verdt strevet.

 

 

Håper for all del at det ikkje er like alvorlig på din maskin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei

 

Har ein traktor der traktoren går i fri , når eg trykker inn hurtiggir knappen til låg, trykker eg tilbake til høg kjem han i gir igjenn.

 

Har også elektronisk knapp for innkobling av sperre , opplevd at sperra ikkje går av ved utkobling, kan eg få av sperra ved å ta ut sikringen ?

 

Håpar på gode råd !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...