Jump to content

Kjetting satt seg fast i fres


Guest

Recommended Posts

Freste litt på en plass og plutselig bråstoppet fres og traktor. Det viste seg at en tjukk kjetting (som brukes på skogsmaskiner!) hadde kilt seg fast i freseren. Sliter med å få denne ut, noen som har tips? Er det trygt å legge seg under freseren når den er heist opp?
Link to comment
Share on other sites

Best å ta av fresen å tipp den på siden eller bak, avhengig om det er v-fres eller 2-trinns. Og enten vri kjettingen ut eller bruk vinkelsliper.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Om bremsa på kraftuttaket er iorden så får du ikke snurret rundt vifta. Koble fra kraftoverføringsakslingen og legg noe under fresen slik at den ikke faller ned på deg. Da bør det være noenlunde trygt å krabbe under for å løsne kjettingen. Om kjettingen har kilt seg skikkelig fast kan det hende du må løsne opphenget av akslingen/vifta for å få løsnet den.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hallo! Ca en måned siden dette skjedde meg. Jeg hekta en kjetting i kjettingen, la den under bakhjulet og rygga. Kjapt og lettvint. Har du hjulavhengig kraftuttak kan vel det være en ide kanskje, da å rygge (hvis akslingen da snur andre vegen)

 

ALDRI LIGG UNDER FRES ELLER LIGNENDE UTEN STØTTEBUKK OSV!

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...