Gå til innhold

rammestyrt valtra


Gjest

Anbefalte innlegg

Ble vell for dyr å bygge, bygget først f.eks M150 så ble den sendt bort til en annen fabrikk å delt å monter ledstyring og fikk navnet XM 150, men har nokk vert genialt med en ledstyrt valtra med Direct transmisjon :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

trur dem brukte midja ifra 820 lassbærer,den fikk mye skryt i tester med lasterkjøring den hadde vel enorm olje kapasitet å endel detaljer som var suverene i skog-abre var vel få produserte å høy pris?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en Valtra XM 150 som snart runder 8000 timer. Brukes i allsidig jordbruksdrift samt brøyting og feiing for kommune og private.

Har bare godord og si om traktoren, smidigere traktor finnes ikke i samme hk klasse.

fremfor alt får du en ekstra funksjon på redskap foran og bak med at du kan vri dem sideveis stor feks.lasting av baller på henger eller å ta opp grøft langs vei uten å komme utenfor veibanen eller å måtte stille seg på tvers av veien eller å vri plogen i riktig posisjon ved oppstart av fåra.

Brøyter med fres bak og plog eller skuffe foran. En stor fordel her er hvis man skal rygge inn en trang portåpning med en påfølgende knapp sving trenger man kun konsentrere seg om ryggingen bak å få fresen innenfor så kommer resten etter i samme sektor uten å være redd og obs på at skuffa fremme kan sope med seg porten når du svinger.

Man må tilvenne seg leddstyringa når det gjelder transport etter vei, virker vinglete i begynnelsen, men etterhvert venner man seg til det og det hadde ikke vært noe problem å kjøre i over 50 km/h.

Har Twin track på denne så til sommeren monterer jeg en front 3,5m pøttinger bak og tar slåtten i revers, men bygger om styringa til joystikken i stedefor rattet og får fingerkontroll på både styringa og hev senk av slåmaskin. Blir i smidighet å sammenligne med en leddstyrt plenklipperfor for dem som har prøvd en slik.

Pendlinga er begrenset av to sylindere som er montert sammen med kretsen til løftesylinderne på lasteren, jo mer vekt på lasteren jo stivere blir pendlinga, dette for å beholde stabiliteten når man jobber med tung last i frontlasteren som klarer 3,5 tonn til topps og med 4 tonn brytekraft.Hvor stor virkningsgraden på dette skal være kan justeres.Med pareringsbremsen på er pendlinga stiv.

Etter snart 8000 timer er det ikke antydning til slakk i leddet eller styresylinderne.

Den har ekstra pumpe og tank foran som med vippebryter samkjøres med pumpa bak og gir samlet 160 l/min.

Det er sørgelig at disse modellene ble for lite markedsført og solgt av Valtra som måtte kutte dem ut da Agco overtok og skulle kun ha rette linjer uten for mange spesialtraktorer. De forsvant samtidig med Fendt Xylon som led samme skjebne.

Er helt sikker på at hvis prinsippet hadde blitt bedre markedsført og flere hadde fått prøve hvor store fordeler leddstyring har hadde langt flere traktorprodusenter hatt rammestyrte modeller.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De ble tatt ut av produksjon fordi de var for kostbare å produsere, pluss at Agco ikke så poenget. Amerikanerne vil jo ha alt strømlinjeformet. Traktoren ble produsert ferdig på fabrikken og deretter delt og påmontert ledd hos underleverandør. Hvis Valtra klarer å produsere traktoren på den vanlige montasjelinja vil alt bli mye lettere. Vedr. stabilitet på vei så er det jo teknisk mulig å montere en velgerventil som gjøre det mulig å bruke rammestyring eller ordinær styring, evt. begge deler. Håper valtra setter traktoren i produksjon igjen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
Gjest Kristan

Kikket på en sånn traktor en gang. tenkte den hadde fantastiske evner til å ta seg frem i skogen. Men så fikk jeg se en advarsel. ''husk veltefaren''. da ble jeg betenkt. hva om du står på tvers av terrenget og svinger oppover. Da vil jo midten av traktoren være nedenfor hjulene. Da skal det ikke mye til før den velter.

Man kjører jo oftest rett opp og rett ned i skogen men en skal jo snu trakteren før en begynner hogsten og da får en problem med en sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
ligger en mx på youtube med både rammestyring og akselstyring med twintrac og slåmaskin med tømmerkran over taket ,snur på endeteigen på en femtiøring,er fra svergie.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...