Jump to content

tømming av slangespreder


Guest

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med å blåse ut gjødsla i slangesprederen i stedet for å skylle etter med vann?

Jeg har tenkt på å få tak i en kompressor og lage et mellomstykke på trykksida på Doda-pumpa der det er et kammer for plassering av en svamp / skumgummiball. Planen er å sette på trykkluft som dytter ballen mot sprederen.

Er det nok med 4m3-kompressor, eller må det være mer guff for at dette skal funke?

Agromiljø har skrinlagt planene om et sånt system, men jeg vet at Schouten og Cadman og kanskje også Slurrykat bruker det. De to førstnevnte kjører ofte med 5" og 6" slanger, og da vil nok behovet for stor kompressor være påkrevet.

Brukererfaringer og gode tips mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Guest SirLeonora_1

Hei.

Vi har brukt slangesprederutstyr i 5 sesonger nå, begynner å få dreis på det\;)

Vi ser litt an hvilke vannmuligheter vi har, enten kjører vi vann fra en hydrant der spredninga stoppa og tilbake til kummen via et rør på pumpa(vanlig bauer-rør fra toppstussen). Andre ganger drar vi med oss pumpa bort til en dam vi har i nærheten når det er igjen langt nok av siste drag til å presse ut møkka med vannet du pumper etter.

Liksom litt kosligere å bli bløt av vann en møkk..

 

Jeg lurer på om du vil få slangekrøll med ball?? Det vil i såfall være helvete på jord med en ball sittende fast midt i en 200m slange.

Hva gjør du i overgangen mellom tilførsel- og slepeslangen?

Slangespredning går fint uansett, dersom trykket i slangen er minst en kg. Faller trykket under 0,5 kommer krøllene som perler på en snor.

 

PS! Jeg håper du prøver, lykkes og gir meg et fyldig referat etterpå!

Link to comment
Share on other sites

Ola: det du skriver har absolutt relevans!

jeg vil uansett ha en doff x4 med vann for å kunne skylle sugesiden på pumpa og for å være helt sikker på at slangene ikke har tørre gjødselrester som gir plugg ved senere anledning. Vi har kjørt slangespreder siden 1997 så jeg har prøvd total kork en del ganger....

bruker dere ball, eller er kompressoren så stor at den leverer nok luft til å bare å blåse ut møkka? Blir det stor forskjell på en 4, 7, eller f.eks 10m3 kompressor til dette formålet? Hvis du bruker ball: hvordan får du stoppet før ballen havner i fordeleren på stripesprederen?

Det å kunne flytte oppblåste slanger uten å få snurr er jo et kongeargument!

ATV er perfekt til denne jobben, tenker jeg...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har kjørt slangespreder på 600 mål i 5 år og har aldri spylt slangene med vann. Pressrullene på trommelen presser driten i slangene tilbake i gjødeslkjelleren når du ruller inn slangen.

Legger så slangen utenfor åkerkanten og trykker proppen med tørrstoff ut før du kobler den på sprederen !

Link to comment
Share on other sites

Forslaget med å koble slangen etter at gjødsla er pumpet fram fungerer bra i oppoverbakke og der det er flatt. Jeg har slangeklemme for unnabakke-bruk, men bruker den bare i nøden.

Stripesprederen har en kran under svivelen slik at det kan dumpes der heller enn å trykke tørr møkk opp i fordeleren. Men jeg bruker den ikke, for det er et griseri å sitte på huk under der og skru igjen kranen for hånd. Det vil nok være smart å sette hydraulikk på denne...

Nå til trådens tema:

Hva er &quot\; en sånn fæl tilhengerkompressor&quot\;?

Er den så stor at det er utenkelig å flytte den med en tung bil?

Det er sikkert muligheter for å dytte gjødsel inn i kompressoren ja.. Men en tilbakeslagsventil burde vel kunne sette en stopper for Murphys lov og dyre reparasjoner?

Jeg har en teori om at Skogn-gjengen har en liten koberg-kompressor og at det er mangel på skikkelig guff som gjør at de sender ball. Jeg vet om et annet Cadman- anlegg med veldig avansert flow-måler sånn at det er mulig å stenge Vogelsang-sprederen / åpne direkte utblåsning før ballen kommer opp i fordelerhuset. Man må selvsagt vite hvor mye slange man har. Ellers blir det ball i fordeleren og ukvemsord i førersetet:-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...