Jump to content

Direktesåmaskin til gras


Knut ØH

Recommended Posts

  • 1 month later...
Eg har ein såkalla vertikator, altså ei langfingerharv med såfrøkasse på. Den fungerer fint til å rufse opp i gammal eng, og faktisk også til å fjerne litt sølvbunke på beite osv, men til no har eg ikkje den heilt gode erfaringa med den som såmaskin. Kanskje mest fordi kravet til når den må køyrast er veldig strengt: Jorda må vere lageleg og på same tid må grasdekket vere passe daudt, og det må vere ein del råme i jorda. Eg har slett ikkje gitt opp, men trur rotorharv med såkasse og tannvalse, brukt etter brakking, gir beste resultatet - men då snakkar vi om total fornying. Har ikkje erfaring med reine direktesåmaskiner.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Du må ta direktesåing for det det e. Enig i at det ikkje er det besta til fornying av eng. Men til såing av raigras i beiter( der du ikkje kan eller vil pløye), og oppfrisking og reperasjon av eng er det ypperlig. Men er helst raigras/ kløver det fungerer på.
Link to comment
Share on other sites

Har du ei S-tinneharv og ei vanleg grasfrøsåmaskin, treng du ikkje å investere i ei direktesåmaskin. Før du set harva i jorda, må du pusse bort grasstubb med beitepussar, forhaustar eller liknande. Så harvar du stykket, og deretter sår du i ruskemarka. Eg veit ikkje om spaknivharv eller skålharv kan brukast i staden. Då kan problemet med stubb i harva vere borte.

 

Dette har eg gjordt i snart 10 år, og er ein rask måte for fornying av eng. Det beste er at steinplukkinga etterpå er blitt ein rusletur rundt traktoren samanlikna med tidlegare.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Hei, har noen jorder med utrolig mye stein i alle størelser, som dermed blir nedprioritert når det er snakk om åker... tenker på å direkte så her, men maskinlaget sin direktemaskin har jeg liten tro på... det er en 6meter med fingerharv(ugrasharv) som rufser opp noe, men lager mest merarbeid i form av oppsamling av dødgras etterpå, og lite jordkontakt på frø, raigras funker den bra på, men annet ganske lite spireevne... har kommet over direktemaskina VREDO, som virker helt genial til fornying av eng, den skjærer ett spor til frøet, frøet blir lagt nedi å etterpå blir jorda lagt tilbake. 

Er det noen her inne som har erfaringer med VREDO maskina? Lurer fordi det er litt stiv pris på denne...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...