Jump to content

Smarte løsninger for håndtering av storsekk under våronn?


carl_1

Recommended Posts

Jeg må nå til våren så mine 200 mål med en eldre to-hjulstrekker med laster. Problemet er da at jeg har ingen separat traktor med laster som jeg kan bruke til å håndtere storsekker og fylle kombimaskinen.

Er fryktelig tungvindt å måtte koble av såmaskinen for hver fylling siden dette er en 3 punkts maskin som jeg sår 8-10 mål av gangen. Bruk av hurtigkobling vil også være problematisk da traktoren allerede er lett i nesa.

 

Er det er noe på forumet som har noen smarte løsninger på dette problemet og som vil dele?

Link to comment
Share on other sites

Hei, kjøp deg en eldre truck. kjempe til storsekker. Og svert anvenelig til og holde orden på love og redskapshus... mye bedre sving i forhold til traktor og laster.
Link to comment
Share on other sites

Guest Harald_1
Da jeg hadde bare en traktor med laster, så hengte jeg storsekkkene (en av gangen) i stropp eller kjetting i taket (en taksperre) i redskapshuset med lasteren, så var det bare å rygge under og tappe.
Link to comment
Share on other sites

Hva med å få sveiset deg en bukk/galge du kan henge sekkene i? Eller om du har en traktor til uten laster kan du sette ett trucktårn på denne.
Link to comment
Share on other sites

Ett anna alternativ er orkels såkorn/gjødselcontainer for montering på hengerplatten. Drives med hydraulikken fra såmaskintraktoren..
Link to comment
Share on other sites

En truck i god stand er ingen billig fornøyelse (hvis du ikke er mekaniker eller no). Den er heller ikke god i terrenget. Da kan du for samme kronene kjøpe en traktor uten laster til å dra såmakina med, og bruke den gamle til lasting. Er jo ofte greit med to traktorer uansett....
Link to comment
Share on other sites

Guest Bullseye_1

Gjødsla er vel sikkert kjøpt inn alt, Birger, og da i storsekk (såklart.)

 

Ellers må jeg jo si meg enig med de som ikke heier på gaffeltrucken - skal du bruke penger på maskiner så må det jo være bedre å kjøpe en rimelig traktor, som du dessuten kan bruke til alt.

...er ikke så lett å laste såmaskina med gaffeltrucken i jordeskanten...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kobler av og på såmaskina ved hver fylling selv og det går da ganske raskt. Det vil jo ikke være økonomisk å kjøpe en traktor til for kun den jobben i hvertfall. Og en truck drar vel med seg årlige kontroller?
Link to comment
Share on other sites

Eg ga 10000 for en disel truck alt funker, men eg tar jo ikkje og godkjenner den kvart år. Ellers kjøpte eg pallereoler til å ha i redskapshuset. da var det mulig å komme inn der og med utstyr. bruker den og til \&quot\;stilas\&quot\; ved maling. Gardens beste redskap
Link to comment
Share on other sites

Guest Peter_Raugland_1
Om du har frontlaster. Konstruer en rampe på 2x2 m som er ca 1 m over såmaskinen din. På et passende sted lager du så en åpning på 20 x 20 cm. Så løfter du sekken opp dit med traktoren, rygger, snur, rygger traktoren under rampen. Snitter så et snitt i sekken gjennom hullet, så trykker du opp et plastrør som er kuttet skjevt på den siden du stikker inn. Så står du bak såmaskinen og styrer gjødsla eller såkornet dit du vil ha det. Jeg ville bli uendelig overasket om du ikke har de delene du trenger for å lage denne konstruksjonen.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest ValtraN92_1
Mange faktorer som spiller inn her, både praktiske og økonomiske. Hvie alternativet til trådstarter er en traktor og 3 pkt. maskin ville jeg ha satsa på galge for sekkene eller sveiset på fanghaker på trekkstengene + toppstag med fanghake. Hvis maskinen da har en vedkubbe f.eks. som parkeringsfot trenger han kun å gå ut av traktoren for å kutte hull i sekken.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...