Gå til innhold

Kunstgjødselspreder Kvernland/bogballe/amazone?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg lurer på erfaringer fra de forskjellige kunstgjødselsprederne? Prisen er nesten den samme, bare 2 tusen i forskjell i fra kvernland til bogballe, men tror det er bare bogballe som leverer med kraftuttaksaksling. Alle har omrøring, rist, hydraulisk åpning/lukking som standar.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest billy_the_kid_1

Kverneland har fordelen av og slippe gjødsel ned på mitten av predeskiva, noe som førere tim mindre knusing og bedre spredebilde i teorien.

Amazone har mer deler i rustfritt, og eg synes den virket mest solid når eg kjøpte. Det følgte med pto aksling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer an på hva du skal bruke den til. Bogballe har ettpar ting ingen andre har. Dette er finesser som er meget bra om du trenger det. Les kantspredning.

Ellers er det ingen som matcher bogballe på spredebilde. De kjøre 4 ganger overlapp. Noe de er alene om. Men sprederen er litt tungvind å bruke. Les innstillinger. Jeg er iallfall meget fornøyd med valget mitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte meg en Amazone for 3-4 år siden. Veldig fornøyd med den. Meget solid spreder med trakt og alt av spredetallerkner osv. i rustfritt stål. Den har store tallerkner med lav hastighet så den ikke knuser gjødsla. Bare tull at Bogballe er den eneste med kantspreder, det er noe som alle leverer. Det sto i mellom Bogballe og Amazone når jeg kjøpte ny, det ble Amazone pga. at hele spredeaggregatet var i rustfritt stål og den holdt seg innenfor lovlig bredde etter vei!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet at alle har kantspredning, men bogballe har mulighet for å spre både fra kant og til kant. Fra kant har noen fordeler ve f.eks gras produksjon. Her kjører du langs kanten og sprer ut på jordet. Med vanlig kantspredere må man kjøre nøyaktig x antall meter fra kanten skal det bli nøyaktig. Bakdelen er at man tømmer sprederen mere på dem ene siden i forhold til den andre. Ved denne måten å kjøre på. Har bare hatt sprederen min i 4 år så jeg kan ikke si noe om hva kvaliteten er på sprederen ennå, men det ser bra ut foreløpig.. Tror vask og vedlikehold har mere å si en merket når det gjelder levetid. Så mitt råd er entydig sjekk nøye hvordan de ulike sprederen fungerer. Som sagt før bogballe har best teknikk, men noe mere tungvind å bruke!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym: Hvis du i fullt alvor mener at Bøgballe er de eneste som kan spre fra kanten og innover (kantsperre og et stengt utløp), så bør du sette deg litt bedre inn i hva som finnes på markedet...

 

Min Rauch 932 har hydraulisk manøvrert (riktignok med en sylinder til et par tusen kr som ekstrautstyr, standard betjening er manuell) kantsperre, og stenging av en skive/utløp fra elektronikkboksen. Den har ikke veieceller, og heller ikke medfølgende utstyr for å kontrollere spredebildet, men ellers har den alle tilsvarende funksjoner som Rune beskriver, og den kan altså spre fra kant og innover uten å måtte røre seg fra setet.

 

I motsetning til Bøgballe, så tømmer den heller ikke sprederen mer på en side ved kantspredning\; begge skivene forsynes fra samme trakt, så det vil aldri skje at den ene går tom før den andre, i motsetning til spredere med større avstand mellom skivene og skillevegg/to trakter i beholderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...