Jump to content

Creditinform\\Experia foretaksanalyse


Guest

Recommended Posts

Hei.

Ser i Nationen nettutgave at det er flere en meg som føler seg lurt.

Er vist retssak på gang mot Experia etter at et "20" talls bønder føler seg lurt. Gikk på denne svindelen allerede i 2007, den gang het firmaet Creditinform, som nå har skiftet navn til Experia.

Følte meg pressa til å betale den gang, og opplyste at jeg aldri ønska æ bli kontaktet igjen. Noe de ikke har respektert, et par ganger i året ringer de og kaller det "kundeoppfølging" for å selge nye foretaksanalyser. Jeg blir like forbanna hver gang, og hadde jeg vert disponert for det hadde jeg sikkert fått hjerteifarkt.

Egentlig hadde jeg fortrengt hele greia, men etter å ha sett Nationen i dag ønsker jeg å høre om andre har noen erfaringer. Noen som i det heletat har sett noen nytte i denne foretaksanalysen til en 4-5000kr?

Øystein

Link to comment
Share on other sites

Guest øystein_1

Hei.

Ser i Nationen nettutgave at det er flere en meg som føler seg lurt.

Er vist retssak på gang mot Experia etter at et \&quot\;20\&quot\; talls bønder føler seg lurt. Gikk på denne svindelen allerede i 2007, den gang het firmaet Creditinform, som nå har skiftet navn til Experia.

Følte meg pressa til å betale den gang, og opplyste at jeg aldri ønska æ bli kontaktet igjen. Noe de ikke har respektert, et par ganger i året ringer de og kaller det \&quot\;kundeoppfølging\&quot\; for å selge nye foretaksanalyser. Jeg blir like forbanna hver gang, og hadde jeg vert disponert for det hadde jeg sikkert fått hjerteifarkt.

Egentlig hadde jeg fortrengt hele greia, men etter å ha sett Nationen i dag ønsker jeg å høre om andre har noen erfaringer. Noen som i det heletat har sett noen nytte i denne foretaksanalysen til en 4-5000kr?

Øystein

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1
Dette er totalt bortkastet for en bonde eller en liten entreprenør. Det kan kanskje ha noe for seg for halvstore firmaer, som har vokst litt for fort. Vi med småfirmaer skjønner rett og slett ikke de tallene vi må betale i dyre dommer for å få uansett. \&quot\;Rating score\&quot\; og \&quot\;valutastrøm\&quot\;, hva trenger en bonde det til? De sier det er lettere å få kreditt når man har med en slik attest. Vi som låner penger i en lokal bank, hvor vi har gått på skolen og sparket forball med halvparten av betjeningen, trenger ingen \&quot\;rating score trend analysis\&quot\; for å få kjøpt en ny traktor. Betal heller regnskapsføreren din noen ekstra timer for å lære deg å forstå regnskapet og komme med tips og råd!
Link to comment
Share on other sites

Guest øystein_1

Ja helt enig i alt du skriver.

Poenget mitt er fremgangsmåten til dette firmaet. De ringer deg mens du er opptat med andre ting og sier at han/hun akkurat er ferdig med fåretaksanalysen på firmaet ditt, og at dette \&quot\;ser meget bra ut\&quot\; og trenger bare en bekreftele på din adresse.

Som privat mann har du angrerett, men det gjelder ikke for et firma/ enkeltmansforetak.

Skjønte det ca 10 sek. etter at samtalen var slutt at nå var jeg lurt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Fremgangsmåten du beskriver er dessverre helt typisk for slikt lureri som bedriftskatalogoppføringer og kredittanalyser.

Selgerne har gått på kurs og pugget nettop den leksa som du refererer. Man kan jo lure litt: Hvis det virkelig koster flere tusen kroner å få gjort denne analysen, hvordan kan de da utarbeide den for alle næringsdrivende, og så ringe og si de bare trenger bekreftelsen? Tallene hentes ut fra registre på nettet, og programmet spytter ut analysene på få sekunder. Timesbetalingen er enorm for byrået dersom de får solgt endel av tjenestene sine.

Link to comment
Share on other sites

Guest øystein_1

Har hatt noen \&quot\;oppheita\&quot\; diskusjoner med disse folka i ettertid når de ringer og skal selge oppdaterte papirer. De kaller det kundeoppfølging\&quot\;. Jeg har kalt dem for svindlere og det som er verre.

Men de er \&quot\;helt uenig, og kjenner seg ikke igjen i min beskrivelse\&quot\;. selvfølgelig.

Min tanke med å bruke tid på den er at da får de ikke lurt noen andre på den tiden jeg bruker.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest J.A.N_1

Hadde en selger som skulle selge foretaksanalyse i formiddag. Telefonen ringte og da jeg tok den var det en kar som forklarte at de hadde sett over min økonomi og skrøyt uhemmet over min måte å styre foretaket mitt på. Jeg ble skeptisk (blir det automatisk når noen jeg overhodet ikke har noe med å gjøre skryter vilt og uhemmet) og fikk dratt ut av han hva han egentlig ville. Var tilbud på analysen så den skulle jeg få for kun kr 1900,-. Det endte med at jeg måtte bli smågretten for at han skulle gi seg.

 

Har reservert meg mot telefonsalg, men det bryr de seg lite om.

 

Håper virkelig at de går på en skikkelig smell en vakker dag. Den dagen jeg må ha en sånn attest for å få kjøpt det jeg trenger slutter jeg som bonde.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Hei,, Ja nå har jeg også blitt nesten lurt av svindlerne Experian.

 

Men egentlig er ingen blitt lurt, for dette er egentlig ren svindel, sålenge foretaksanalysen sendes til et enkeltmannsforetak.

 

For hvordan kan Eksperian egentlig vite noe som helst om deg?? Det er jo bare deg, din regnskapsføreren og ligningskontoret som vet i detalj om deg og ditt enkeltmannsforetak. Og dermed så vil foretaksanalysen være basert på bare tull og tøys.

 

Og når noen prøver å påtvinge deg et produkt som bare inneholdet alvorlige feil, så kalles det etter norsk lov, for svindel.

 

ta kontakt hvis dere vil ha råd på telefon: 41073383

Link to comment
Share on other sites

Det skuffer meg at Experian fremdeles driver med dette.

Vi har i mange år brukt tjenestene til Creditinform (Experian) og har forsåvidt vært fornøyd. Men valgte å si opp avtalen fordi jeg ikke vil bli assosiert med et selskap som oppfører seg på denne måten overfor mine potensielle kunder. Jeg hadde lange telefonsamtaler med dem i den forbindelse. Saksbehandleren innrømmet at foretaksanalysen var verdiløs(!!!!) men bedyret at Experian hadde sluttet med å selge dette produktet våren 2010.

Som selger ville jeg bli svært skeptisk om noen kommer til meg med en foretaksanalyse for å bevise sin kredittverdighet. Jeg trenger kun et par minutter for å sjekke (det koster meg kun et par tiere), og jeg ville spørre meg selv: \&quot\;har du noe å skjule siden du kommer med dette? Prøver du å unngå at jeg sjekker deg?\&quot\;

Mitt råd er: si nei takk! Det er helt unødvendig å bruke penger på dette.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jeg vant nettopp mot Experian/Gothia i forliksrådet!

jeg siterer dommen: \&quot\;...Så selv om dette er en avtale inngått mellom profesjonelle parter så må det allikevel være samsvar mellom det produktet som leveres og den pris man må betale. Ettersom klager ikke kunne dokumentere innholdet av foretaksanalysen finner forliksrådet å måtte legge klagemotpartens redegjørelse til grunn for hva denne inneholdt. Forliksrådet finner derfor at klagemotparten blir å frifinne.\&quot\;

Jeg understreker at jeg returnerte foretaksanalysen med en gang jeg hadde mottatt den med beskjed om at dette ikke var noe jeg eller mitt enkeltmannsforetak ville betale for. Anbefaler alle i min situasjon å gjøre det samme, og ikke la seg presse til å betale! Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
har jobbet der. man får et ferdigskrevet ark,man skal overbevise kunden om at Ja er eneste riktige svar og at dere selvfølgelig må se nyttverdien.. det kunne også prutes helt ned til 990kr,så mange betalte overpris. store bedrifter og utleie-firmaer er de eneste med reelt behov av tjenesten. selgere får bonuser for salg og bonus er eneste mulighet for å kunne tjene mer enn 10.000pr mnd. derfor får man også svindel. desverre fungerer hele forretningsverdenen på samme måte,så hva skal man gjøre..
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...