Jump to content

Kjøpe gård med bo og driveplikt og har gård fra før.


Guest

Recommended Posts

Hallo. Kona fikk tilbud og kjøpe en gård av ei eldre dame som ønsker og selge til ho. Men ulempa e at gården ligger i nabo kommunen. den er på total 700mål med 50 mål dyrka og resten skog/beite, vi har sauene der allerede og drive jorda, men ulempa er at jeg har just tatt over gården hjemme som au har bo og drive plikt. Denne kommunen er veldig nøye på bo og drive plikt. noen tips på åssen ho kan få overtatt denne gården, kan ho flytte hen og bo der, eller går det ikke når vi er gift. vi har prøvd og skille fra skog og mark men får nei. vi trenger au denne dyrka marka eller så må vi kvitte oss med mye av dyra.
Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Kjøp gården og driv den, da er driveplikten ok. La selger få fortsette og bo på gården og boplikt blir oppfylt....
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Prob med den eldre dama er ho skal på eldre hjem tuster en del. ingen av slekta vil ha gården så den havner på åpen marked vis ikke. Kan kona bo der eller blir det sett som juks.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Dette skal gå helt fint uten at dere skal behøve å flytte dit.

Jeg har selv kjøpt 2 gårder i 2014 og skal fortsette å bo på hjemmegården , som jeg hadde fra før. Jeg har fått innvilget disp på boplikten på første forsøk.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Da det finnet såpass mange forskjellige regler og tolkninger fra kommune til kommune, er det nok greiest å ta en prat med den rette etaten i kommunen. Og for all det: spør skriftlig. Da blir det vanskeligere for kommunen å skifte mening hvis en ny byråkrat med sine tolkninger skulle komme til i saken etterhvert.

 

Får du kommunemannen til å føle seg viktig og betydningsfull, blir han straks mye lettere å ha med å gjøre. Gjør du derimot noe feil fordi du &quot\;trur&quot\; det skal gjøres slik, kan den samme kommunemannen bli desto mere vred. Blir kommunen først vred er det vanskelig å komme ut av klisteret.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...