Jump to content

fagblad/aviser


Guest

Recommended Posts

hei.

har no tatt over noen hundre mål (pakta) med gras-jord, som eg tenkte å få god gras-produksjon på. foret blir å selge, da eg ikkje har dyr sjølv, men driver me leige slått og pressing.

har god tilgang på gjødsel, for d meste grise-gjødsel...

 

det eg lurer litt på, er kva for eit blad, eller magasin er det beste til å informere om den generelle landbruks drift, gjerne praktisk arbeid med pløging, horving osv, tips til kunstgjødsel, kva type gras ein bør så for å få det best mulige forèt.

 

har alltid drømt om å ver bonde, bare synd det koster så mye å komme i gang...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest olek_1

Anbefaler deg å ta kontat med forsøksringen, spørs hvor i landet du holder til. Hvor holder du til? På sidene til norsk landbrukstenester finner du hvor du kan henvende deg.

Bør sikkert starte med å ta jordprøver, da finner du ut tilstanden til jorda og du må ha en gjødslingsplan., kanskje du må fornye mye eng og drenere. Så lønner det seg å delta på markdager, drmonstrasjoner og andre møter som kanskje bondelaget eller forsøksringe holder.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Les Norsk Landbruk for å holde deg oppdatert på faget og Bondebladet for å holde deg oppdatert på rammebetingelser. Også Bedre Gårdsdrift om du er veldig opptatt av traktor og maskiner.
Link to comment
Share on other sites

Guest Nils_Petter_1

Snakk med en landbruksskole, og få ei bokliste over gode lærebøker i faget.

Så må du jo abonere på Bedre gardsdrift :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

holder til i nordfjord.

takker for forslag, skal sjekke ut,og ta noen telefoner.

 

veit her er mangel på for rundt om, so mulighetene kan jo vere her. ser ikkje for meg å bli rik av dette, det er vel meir interressa som driver meg...

 

problemet kan jo bli å få tak i nok areal, so ein får kvantum på dette.

men går d bra nå i begynnelsen, tenker på godt rykte me dei som ei pakter hos, so kan mulighetene vere her sidan det er ein del bønder som må gi seg på grunn av alder dei kommende åra.

 

er grisegjødsel bra til slik produksjon i forhold til ku/okse gjødsel?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Som andre har sagt må du ha jordprøver og lage en gjødselplan. Finnes gode dataløsninger for det, men det er en fordel å ha en del fagkunnskap i bunn. Vil anbefale deg å bruke forsøksringen som sikkert finnes i ditt område. De legger inn gjødseltypen du har tilgjengelig og du får beregnet eventuelt gødselbehov i tillegg til husdyrgjødsla.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...