Jump to content

Kraftoverføringsaksel sitter fast på traktor


BNS

Recommended Posts

Jeg har en PTO aksel som ikke har den vanlige låsen men en sånn med 4 kuler og en ring man skal dra bakover for å løse ut. Men nå har den gått fullstendig i vranglås. Den beveger seg fritt de få millimeterne i låsesporet så det er ikke noe galt med selve akselen. Kulene beveger seg litt men den er låst bom fast. Jeg har tatt av ringen og fjæra for å undersøke nærmere utan at det gir noen åpenbar løsning. Er det noen som har vært borti liknende og har gode tips til hvordan jeg kan få den av?

20220527_102001.jpg

Edited by BNS
la til bilde
Link to comment
Share on other sites

Har ikke vært ute for dette, men vil anta at ved å være 2 og der den ene drar i akslingen og den andre dunker forsiktig så vil den kunne løsne. Kan ha blitt grader som gjør at den ikke slipper eller at den har kilt seg på annet vis.

Link to comment
Share on other sites

Mest sannsynlig grader. Prøv å tre ei jekkestropp gjennom krysset på akslingen og ta stroppa rundt noe fast med slik at jekken hektes fast i enden av stroppa. Så går det an å bruke jekken til å dra akslingen forsiktig av mens man følger med og holder låsen inne. Da skal den i prinsippet komme løs plutselig. Så er det bare å kjenne etter grader på tappen. Med ei flatfil skal det gå ganske greit å jevne ut problemet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...