Jump to content

Green line Rundballepresse


Guest

Recommended Posts

Hei

Er det noen som har erfaring eller har synspungter på Greenline rundballepresse. De er jo endel billigere en andre, både nytt og brukt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Flåta Gård

Hei

Er det noen som har erfaring eller har synspungter på Greenline rundballepresse. De er jo endel billigere en andre, både nytt og brukt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Brage_1

Hei er jo en klassiker det der! Mye moro for pengene! Kjørte en 96 mod agro gren line mange baller. Har stort sett demontert hele pressa flere ganger. Tvangsmateren er jo en klassiker, å sette inn lager i den var jo alltid interessant!!

Pickupen måtte jo også tas med uregelmessige mellomrom å der er det bra med skruer.

Nettbindinga er et kapitel for seg! Ikke helautomatisk akkurat.

Klarte faktisk å bøye hjul akslingen på den en gang. Mykt stål ja!

 

Men på tross av alt som dukka opp av tekniske problemer det ingen ting i mot de problemene vi etter hvert fikk med å skaffe deler. Så lenge det var de gutta i Andebu( som riktig nok opererte ut fra noe som så ut som en blanding av en brakke rigg å en nedlagt bensinstasjon i øst Europa) som hadde det var servicen på topp. Og god service gjør at et i beste fall middelmådig produkt faktisk blir et reelt alternativ.

De gikk konk med jamne mellomrom, men kjøpte sjappa opp igjen og kjørte på. På ett eller annet tidspunkt blei vel banken lei og solgte boet til en lokal tomsing som virkelig skulle ta begrepet service til et nytt lav mål!

Sendte en gang ned en mann for å hente deler. Avtalen var at han skulle ringe og få vei instrukser når han nærma seg.(Ca 3 timer å kjøre.) Når han prøvde å ringe var telefonen slått av og noen adresse hadde vi ikke fått. Enden på visa blei at han måtte spørre seg fram å sitte på en stubbe i tunet til tomsingen i to og en halv time, før han dukka opp med en halvhjertet unnskyldning om at han hadde kjørt buss?

Sist jeg prata med han hadde han vist nok begynt å jobbe på en bensinstasjon i Holmestrand å skulle slutte med hele presse salget. Vet ikke hvem som driver med det nå vis det i det hele tatt er noen.

Så mitt råd er å kjøpe noe annet! Å vis du absolutt skal ha en sånn så sjekk hvem som selger deler nå. Er mye andre billig og bra presser av mer kurante merker å få tak.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Anonym

Hei, jeg er den &quot\;tomsingen&quot\; som det beskrives ovenfor. Det er jo morsom lesning her og det var en av kundene mine som tipset meg om denne diskusjonen: Det har seg slik at jeg kjøpte det gamle boet etter Agronor Maskin AS. Jeg satset friskt og handelen gikk ganske bra den første tiden. Men så kom finanskrisa og da sto jeg der med skjegget i postkassa. Ingen handlet verken nye eller gamle maskiner. Og heller ikke deler. Da er gode råd dyre, så jeg måtte ha annet arbeid i tillegg. Forståelig nok, er det ikke så lett å drive to butikker samtidig. Men de aller fleste kunder er meget godt fornøyd med maskinene og servicen vi har gjort. Kunder har bestilt deler og stort sett fått dem til avtalt tid. Men av erfaring må vi ta kontant betaling fra kunder som kommer og henter deler. Om vi ikke kjenner dem da. Bransjen har endret seg i de ti år vi har drevet. Det er færre og færre som kan handle med kreditt. Marginene er mindre og vi kan ikke tape penger.

Og så var det kvaliteten på Agro pressa: Den har aldri vært noen presse man kan bruke i stordrift. Den går seint og har ikke kutting. Men det er mange meget fornøyde brukere rundt om i Norge, som kjøper de om og om igjen. Noen klarer å kjøre i stykker etter svært kort tid, mens andre kjører i mange år før de må gjøre noe. Pressa passer til mindre bruk som vil greie seg sjøl. Og kvaliteten på graset er på topp, siden den har hydraulisk låsing av bakluka. Da blir det midre luft i rundballen og mere gras i den. Dessuten er pressa utstyrt med en tvasngsmater, som sikrer matinga uansett fuktighet eller i bakker. Dessuten er den lett, har lavt tyngdepunkt og brede hjul. Blir pressa kjørt i rett turtall, smurt som den skal og kjørt i rett hastighet i forhold til innmating, har man ei presse i mange år. Og så til slutt et stalltips: Sett i en smørenippel i underkant av tvangsmateren og fyll den med fett. Da holder tvangsmateren lenge.Ha en fin sesong, hilsen Rolf Therkelsen www.therkelsen.no

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...