Gå til innhold

Ørjan G

Bruker
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ørjan G

  1. Du trenger en lang fleksibel eller en lang vinklet trakt for påfylling av hydr. olje. Bruk olje beregnet for våte bremser! Du bør åpne bunnen på hydr. olje sump for å ta grundig rengjøring her. Viktig å rense sil for hydr. Dieselfiltret (glassfilter) bør byttes eller kokes i diesel, da disse kan være full av koks. Svakhet på disse traktorene er styringen. Vær forsiktig med styringen når du har tung last i lasteapparat. Det er også en bolt på rattstammen, som er bak et deksel nede ved gulvet inne i hytten, mot en av dørene. Denne bør etterstrammes ofte!
  2. På motoren kan du bruke vanlig motorolje feks 10W30 På transmisjonen skal du bruke kombi transmisjons olje, som er egnet til våte bremser. Viktig på disse modellene at du ikke bruker standard transmisjonsolje.
  3. Ørjan G

    MF 265

    Du kan såklart sjekke spaken til "pto" først. Se at armen som går fra spaken til koblingen på bak huset gir fult utslag. Evt. gi denne litt lenger slaglengde og stramme den, så prøve om det funker.
  4. Ørjan G

    MF 265

    Er nok høy sansynlighet for at det er noe som er ifred med å bli slitt i påkoblingen til kraftuttaket. For å komme til dette må traktoren deles mellom senter huset bak og mellomstykket som går mot girkassen.
  5. Ørjan G

    Jf stoll slåmaskin

    Det skal IKKE være vidvinkel aksling. Bruk en normal aksling. Akslingen kan klappes sammen 90 grader når maskinen slåes sammen. Vidvinkel akslinger kan ikke slåes sammen 90 grader, så ikke finn på å sette på slik. MERK! husk å alltid stanse kraftuttaket før maskin slåes sammen!
  6. Du trenger ikke tømme dieseltanken. Det er mulig å blinde diesel ledningen med plugg, klemme eller hette. Ja det vil lekke diesel etter at du løsner, men det er ikke noe trykk på dieselen, kun tyngdekraft, så den er lett å stoppe. Fødepumpen blir drevet direkte fra motoren, bak på fødepumpen er det en arm som blir drevet av veiva på motoren. Viktig at pakningen mellom fødepumpa og motorblokka er tett, ellers får du motorolje lekasje.
  7. Om naboen bare kan nyttegjøre seg en liten del av dyrkamarka, fordi resten har ligget brakk for lenge, vil det være urimelig å forlange 120 kr pr da. for alle 87da. Du kan løse det på flere måter som kan være rimelig for begge. Det du uansett må gjøre er å få skrevet en 10 års leiekontrakt med naboen. Du kan gå inn på gårdskartet for å gjøre en beregning for hvor mange da. som han høster, og kun kreve betalt for dette arealet. Du kan selv sette i stand alt arealet for så å leie alt ut til naboen til den prisen du nevner ovenfor. Du kan la naboen sette i stand arealet selv, mot at han får en redusert/gratis leie av arealet. Det viktigste du gjør er uansett å ta en kaffekopp med naboen og snakke sammen!
  8. Ørjan G

    Turteller

    Signalet til turtelleren kommer sansynligvis fra alternatoren (dynamoen) Alternatoren har som regel to tilkoblinger i tillegg til hovedstrøm, den ene er til ladelyset og den andre til tacometret (turteller) Tacometer koblingen gir ut høyere spenning ved høyere turtall, så en god måte å finne ut om denne stemmer er å koble fra tacometerkoblingen på alternatoren, måle volt med multimeter, mellom taco-kobling og jord, og få noen til å gi pådrag på gassen. Da skal du få høyere spenning ved høyere gass-pådrag. Vær obs på at du måler likespenning på taco-koblingen. Om dette fungerer, er nok feilen på instrumentpanelet, eller dårliger koblinger til denne. Om testen ikke fungerer ligger nok feilen på alternatoren.
  9. Ørjan G

    Kjølesystem

    Det er nok termostaten som har hengt seg opp. Prøv å demonter termoststen, så fester du en streng på denne og senker den ned i en gryte med vann som du koker opp. Når den når ca 80 Celcius skal den trigge om den fungerer, løft den så opp å la den kjøle ned og se om den slipper tilbake. Antaglig bør du bytte termostaten!
  10. Om du nå ikke har lyst å tømme bank-kontoen går det jo ann å lage en litt "forenklet" vei om du har egnede masser på eiendommen. Grovkornet masse med mye stein i er idelt til å lage enkle gårdsveier hvor du ikke trenger å kjøre lastebil eller vogntog. Fjern 40-50cm med matjord/mold/leir fra toppen, fyll i med egnede masser. Lag en åpen V-grøft 50 cm dyp, 100cm bred på oversiden av veien og stikkrennerør der terrenget krever det. Du trenger jo ikke bruke store stikkrennerør til en liten gårdsvei, holder lenge med 2stk 110 stive drensrør. La veien stå seg en sesong eller to. Slett så ut veien, legg på duk, kjør på subb masser 0-11 i passe tykkelse og komprimer. Gården får kansje et litt mer moderne preg av dette, men det tror jeg at alle og enhver kan leve med!!
  11. Fant en instruksjonsbok på nettet, men den er på fremmed språk. Prøv å se om du forstår noe, evt få oversatt om du er så heldig at du kjenner noen som kan språket. Evt prøv å søk på netter etter manual på forståelig språk. https://www.agroinform.hu/data/forum/documents/agroinform_20150725145253_class_presses_manuel.pdf
  12. Har ikke Claas maskin, men en IH 47 firkantpresse. Hadde samme problem med at den ikke knøyt skikkelig og tråden røyk. Det jeg gjorde var å stille inn nålene iforhold til knyteapparatet og justere knivene på apparatene. Dessuten er det viktig at trådbremsen er justert korrekt, og at det er riktig trykk på trådholderene. Om du kjører med for høyt press på ballene eller kjører vått grass, kan det også bli endel problemer med at trådene ryker I instruksjonsboken skal det stå om alle innstillinger, det er bare å lese den å prøve å justere til alt stemmer. Det er ganske mye mikk-makk som krever ganske nøye innstilling.
  13. Stabilitet har vel ikke bare med størrelsen på maskin å gjøre, men vel så mye hva den brukes til, samt den som bruker den. En 1 tonner som brukes riktig kan være mye mer stabil en enn 8 tonner som brukes uvørent. Det som har å si på størelse, er hvor mye maskinen kan løfte, samt rekkevidden med graveredskapen.
×
×
  • Opprett ny...