Gå til innhold

danielg

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. danielg

    brunst på storfe

    nå fant jeg drøvtygginga, det er den lilla
  2. danielg

    brunst på storfe

    er drøvtygging den gule og aktivitet/brunstadferd den blå kurven? forstår jeg deg rett at hvis den blå kurven er høyt oppe og den gule er lavt så er det sannsynligvis brunst?
  3. danielg

    brunst på storfe

    takker for gode svar. kunner dere gitt meg en rask introduksjon på hvordan lese grafene, hva er brunst og hva er ikke brunst. og hva er multigrafen? skal se om det ikke finnes et kurst på sence hub :)
  4. danielg

    brunst på storfe

    Hei. Har nettopp fått ansvar for et gårdsbruk med rundt 37 melkekyr, 14 kviger og opp til 10 okser. Har brukbar kontroll på det meste untatt brunst. Her har jeg begrenset erfaring. Jeg kan det i teorien; ku som står for ridning er sikker brunst, andre brunstegn er trådtrekkende blankt slim, gjerne med bobler i osv. Har sence hub aktivitetsmåler som registrerere kyr/kviger med høy aktivitet. Men det jeg syns er vanskelig er at det virker som det ikke er så lett i praksis. Har sett kyr som slimer bare dager etter blødning, kyr som ikke blør, kyr som står med ikke slimer. kyr som slimer flere ganger i måneden, og kyr som slimer men finns ikke aktive. Det jeg lurer på er om noen har noen tips til meg om hvordan jeg skal ta best mulig avgjørelse på når kua har brunst? jeg går en runde hver morgen, et par ganger ila dagen og en runde på ettermiddagen. noterer flittig på brunstkalender, men syns det fort kan bli litt rot om man noterer alt av slim osv. noen tips her også hadde jeg satt stor pris på :)
×
×
  • Opprett ny...