Gå til innhold

edvart

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Jonsered, Huqverna og Stihl er like gode sager, så det er hipp som happ hva du kjøper av disse. Stihl 026 er gamle versjonen av Stihl 260, nå etterfulgt av Stihl 261. Johsered 2253 og Huqverna 550 er samme sag. Alle nevne sager ligger på rundt 2,8 kw, (Stihl 261 er 3 kw), og yter det samme. Jonsered 2253 WH (varme i håndtak) er nå på tilbud for NOK 6000 med 15" sverd. Her sparer du NOK 4000 i forhold til Hq 550. Jeg kjøpte denne Jonsereden forleden, og det er en knall god sag. Jeg har alle de andre nevnte her også, og som sagt - hipp som happ, bortsett fra at Jonsereden nå ligger ute for et knall bra tilbud, så der ville jeg ikke vært i tvil. På bakgrunn av at det er samme fabrikk og samme konstruktører og smme sag (Hq og Jonsered), har de valgt å kutte ut navnet Jonsered, men den vil fortsette å bli markedsført i mange andre land, deriblant Finnland. Deler vil det aldri være noe problem med - uansett. Alle sagene egner seg til skogsdrift, kapping, kvisting og vedhugst. Når man skal kjøre Jonsered maskinen for første gang, skal den gå minimum 3 minutter på tomgang, deretter minimum 10 - 15 sekunder med full gass og fullt trykk mot trestamme. Hvis du ikke gjør det, må maskinen nullstilles igjen og samme presedyre gjentas. Drivstoff: Ifølge salgssjef hos Stihl Norge, er ferdigblandet aspen og selvblandet 95 oktan bensin/stihl sin olje likestilt. Bandingsforholdet er 2 prosent olje, verken mere eller mindre. Når oljen er fylt på (blandet) har den en varighet på maksimum 6 uker, mens aspen kan lagres i 1 år (som en rettenor). Mer komplisert er ikke dette.
  2. Like gode sager, så det er hipp som happ hva man kjøper.
  3. Det har vært en pågående debatt om elvblandet bensin, kontra aspen. Jeg snakket ned salgsjefen ved Sthil Norge som var helt klar og tydelig på følgende forhold. Stihl sagene kan kjøres på BEGGE typer bensin, og de er likeverdige BORTSETT fra ett forhold - som følgende: Skal man blande selv, skal det ALDRI tilsettes mere enn 2 PROSENT olje (vi forholdt oss til Stihl sin olje - men også andre fabrikater er ok). Noe mere enn 2 prosent, vil være direkte skadelig for maskinene. Når man først har blandet inn oljen i bensinen, er holdbarheten begrenset til 6 ukers oppbevaring. Aspens holdbarhet er beggrenset til 1 år (men disse forholdene er kun retningsgivende). Han påpekte spesielt den store missforståelsen å blande inn litt ekstra olje, så opplysningene om 3 prosent olje er ifølge denne salgsjefen direkte feil, og årsak til mange havarier.
  4. Kjøpte nylig en ny Jonsered CS2253WH. Ja, det sies at det er samme sagen som Husqverna 550 - men har ikke Hq en noe nyere teknologi som MarrkII ?
×
×
  • Opprett ny...