Gå til innhold

Brattlendt

Bruker
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Om gresset ikke har blitt slått tidligere er det bare å la det stå eller kjøre over med beitepusser, det blir dårlig fòr. 4 sau er for lite til at du kan kjøpe rundballer og fòre med, de klarer ikke å ete opp en rundball før det blir varmgang og ballen er ødelagt. Du må isåfall belage deg på å kjøpe tørrhøy i 4 kant bunter som er tørt. For å understreke dette en gang til, du KAN IKKE kjøpe rundballer til kun 4 sauer, med mindre du kaster resten av rundballen etter maks 4 dager, etter dette kan fòret være farlig for sauene. Angående areal, 11 dekar er alt for lite til beite OG produksjon av grovfòr, de må beite andre steder eller du må kjøpe fòr. Det vil også kommer snyltere på et så lite område som vil gjøre at de får løs mage og blir skitne bak, i tillegg til at lammene vil vokse saktere pga. snyltere. Du kan unngå dette ved å gi de panacur eller andre midler via munnen to-tre ganger i sesongen om de går på samme beite hele tiden. Om du har mulighet til å beite noe i utmark om så inngjerdet eller ha flere skifter du kan flytte sauene imellom demper du snylter trykket.
  2. Disse har hatt problemer med elektrohydraulikk, noe de aldri klarer å få til. Uansett hvor lite bruk du har for traktor, etter lang erfaring er Zetor den langt dyreste traktoren jeg vet om med mindre du skrur mye selv, og liker å plages.. Disse traktorene er direkte vond å kjøre i tillegg, kjøp heller en noe brukt Deutz 51-serie, Valtra N- (IKKE A!), MF 36-serien... I det hele tatt, styr unna.
  3. Du må jo ha en lagersaldo, altså klart for deg hvor mye ved du har klar for salg og hvor mye denne er kostet å produsere. Legg alt dette inn i f.eks Fiken, regnskapsprogram på nett, og send regning/kvittering derfra til kunden.
×
×
  • Opprett ny...