Gå til innhold

flatboyd

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av flatboyd

  1. Ja jeg har sett bilder av stygge kavitasjonsskader etter bruk av feil kjølevæske. Det er en 2008 JCB 8020. Den kjølevæsken som er på den siden jeg kjøpte den er gulorange på farge og overraskende tyktflytende.
  2. Jeg tror jeg har skjønt at vanligvis er blå basert på etylenglykol og rød basert på propylenglykol. Til min maskin trenger jeg en som er basert på etylenglykol. Videre hevder eksperter at det ikke går an å klassifisere eller bestemme typen kjølevæske ut fra fargen.
  3. Jeg har skaffet meg en JCB minigraver. å vedlikeholde og bl.a. skifte kjølevæske. I følge manualen skal den ha en frostvæske som oppfyller standarden ASTM D6210 og IKKE inneholder OAT (organic acid technology). Men alle frostvæsker jeg kan finne som oppfyller ASTM D6210 inneholder OAT. Produsenten i England har kontaktskjema der jeg bare kan skrive 80 tegn (mao bortimot ubrukelig) og norsk forhandler Rosendal Maskin sier bare "bruk den billigste fra Biltema". Den billigste fra Biltema oppfyller jo ikke ASTM D6210 så jeg er skeptisk til å bruke den. Vet du om noen frostvæske som oppfyller ASTM D6210 og ikke inneholder OAT, eller hvilken annen frostvæske som passer til JCB minigraver?
×
×
  • Opprett ny...