Gå til innhold

Ronald Stone

Bruker
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ronald Stone

  1. Hei, Vi skal i høst starte med sauehold, kun som en hobby i veldig liten skala, med 4 sau til å begynne med. Vi har for tiden 11 mål som ikke har vært slått i år, men det var kuer der i fjor. Sommeren var noe uvanlig, med en tørr start og dermed dårlig vekst, men deretter utviklet det seg en bedre undervekst på seinsommeren. På grunn av alt nedbøret har vi ikke fått slått gresset. Jeg er usikker på kvaliteten av gresset da mye av det er nå gult/tørt, selv om det er en del grønn undervegetasjon med gress, kløver og løvetann. Spørsmålet mitt er hva som lønner seg: Skulle vi leie inn noen til å slå og pakke det i rundballer, slik at vi kan være selvberget med kanskje "dårlig?" vinterfôr, og eventuelt selge det som blir til overs? Eller, burde vi leie inn noen med beitepusser og la gresset ligge som grønngjødsel, og i stedet kjøpe inn vinterfôr som vi trenger til den lille flokken vår? Planen neste år er størstedelen av området brukes til sommerbeite, mens et lite areal settes av til produksjon av vinterfôr til en saueflokk på 5-10 sau. Jeg er helt ny på dette området, så alle råd og tips vil bli satt stor pris på! På forhånd takk for alle svar og innspill!
  2. Hei, Kan driftsbygg type "241 - Hus for dyr/landbr.lager/silo" benyttes til kontorer, verksted eller utleie av minilager? Mvh Ron
  3. Hei, Jeg har fått litt hjelp på facebookforum men er ikke helt i mål. Jeg har en MF 135 som lekker litt diesel i slangen som går fra tappekran til fødepumpe. Slangen er av gummi/plast og har en ende av messing. Orginalt så skal det ikke være pakning, men kun messingring ("olive") som presser det tett når man strammer til. Men det lekker i koblingen til fødepumpa (både gammel og ny fødepumpe), nærmere bestemt i sentrum inntil slangen. Det kan virke som at dette er en dårlig patent, noen som har tips? Jeg har fra før av hørt at noen bruker gummikoning eller en slags "firkantslange"...? Jeg endte opp med å stramme for hardt slik at fødepumpa røyk (ny er på vei), jeg vil derfor sørge for at jeg gjør det helt riktig neste gang...
  4. Ok, jeg kan muligens få litt hjelp av naboen til å se nærmere på den. Men siden det fort kan bli litt arbeid, lurer jeg nesten på om å kjøpe ny... Men vet ikke om det er å få tak i?
  5. Hei, jeg har ikke gjort noen forsøk på å demontere den enda. Tenkte jeg først skulle orientere meg litt. Selve stangen ser ut til å være uten riper. Men jeg synes det er litt "slark" når stangen står helt ut. På bildet ser man kanskje at stangen står litt skjevt, og med håndmakt kan jeg vagle den frem og tilbake.
  6. Hei, Sylinderen min på ei gammel kletteskuffe lekker masse ved bruk. Noen som vet hvor jeg kan få tak i deler til denne skuffa? Jeg har funnet ut at den er produsert ved Klett mekaniske verksted for mange år siden, men dette firmaet eksisterer ikke lengre. Om ikke sylinderen lar seg fikse, lurer jeg på om en ny enkeltvirkende sylinder vil kunne passe?
×
×
  • Opprett ny...