Gå til innhold

HelgeErik

Bruker
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av HelgeErik

  1. Hei Leste en artikkel her fra Kverneland angående et "ecoskjær" som man monterer under de midtre skjærene på plogen. Disse stikker noen cm lengre ned og "river" jorden opp så man bryter deler av plogslåen. Jeg kunne gjerne tenkt meg å prøvd dette, men finner ingen som selger dette. Noen som har kjennskapet rundt dette, erfaringer eller vet hvor man får tak i det?
  2. Ingen som kjenner til noe rundt dette?
  3. Hei Har en MF35 som lekker diesel av pumpa. Skal finne lekkasjen og tette, men er det bare å skru opp eller noe spesielt en må tenke på? En annen sak og, etter vinterdvalen merker jeg venstre bakhjul låser seg ved bremsing i lav hastighet, noen som vet hvorfor? Kjører i gang igjen så låser seg ikke av den betydning, men det er ingen "myk brems" akkurat.
  4. Hei Har en MF35 som lekker diesel av pumpa. Skal finne lekkasjen og tette, men er det bare å skru opp eller noe spesielt en må tenke på? En annen sak og, etter vinterdvalen merker jeg venstre bakhjul låser seg ved bremsing i lav hastighet, noen som vet hvorfor? Kjører i gang igjen så låser seg ikke av den betydning, men det er ingen "myk brems" akkurat.
  5. Hei Ønsker å investere i stokkebord da jeg trenger å få opp effektiviteten i kløyvinga. har en Pikemaster EVO vedmaskin, men jeg syntes det er litt mye forskjellig en kan velge i av stokkebord. Enkelte har jo hydraulisk mating, men jeg har ikke uttak på min Pikemaster. Derimot kan man kanskje enten koble hydraulikken til traktoren vedmaskinen står på og styre det derifra da det er nødvendig? Har noen noe konkret forslag til type stokkebord jeg kan få brukt? Det er så mye å velge i, og kjedelig å velge noe som ikke er optimalt.
  6. Hei Ønsker å investere i stokkebord da jeg trenger å få opp effektiviteten i kløyvinga. har en Pikemaster EVO vedmaskin, men jeg syntes det er litt mye forskjellig en kan velge i av stokkebord. Enkelte har jo hydraulisk mating, men jeg har ikke uttak på min Pikemaster. Derimot kan man kanskje enten koble hydraulikken til traktoren vedmaskinen står på og styre det derifra da det er nødvendig? Har noen noe konkret forslag til type stokkebord jeg kan få brukt? Det er så mye å velge i, og kjedelig å velge noe som ikke er optimalt.
  7. HelgeErik

    Tvillinghjul

    Jeg vet jeg må ha lik diameter. Derfor jeg er usikker her - 16.9 og 18.4 beskriver vel bredden på dekket og ikke høyde?
  8. Hei Har en bygning på ca. 140m2 hvor jeg leker med mulighetene for å lagre korn. Det er her ikke snakk om mulighet for å tørke, kun for lagring og for å holde unna for treskeren og kunne levere mere selv - ikke i containere. Det er snakk om å levere korn som altså ikke må tørkes. Ser for meg å bruke ca. 100m2 av gulvet for lagring. Gulvet er av betong, ble støpt for 2 år siden. Tenker da å bygge vegger fra reisverket som i dag er "nakent". Er det noen som har erfaringer med dette? Presiserer det her skal lagres tørt korn. Hva med støv da man tipper? Kan man sette inn en vifte for utblåsning - har litt verktøy og lignende i samme rommet som helst ikke bør støve ned.
  9. HelgeErik

    Tvillinghjul

    Med andre ord vil ikke dette passe?
  10. HelgeErik

    Tvillinghjul

    Hei skal kjøpe inn brukt tvillinghjul til en eldre traktor. Sitter 16.9-34 dekk på den i dag. Kan jeg kjøpe tvilling med dekkdimensjon 18.4-34? Det er vel kun bredden som da er forskjellig?
  11. Hei! Det er snakk om 350-400 mål som skal treskes, svært lite bratte jorder. Alt ligger "ett steinkast" unna gården også.Service vil jeg gjerne lære meg med årene, men trolig blir det satt vekk til å begynne med.
  12. Overtatt gården, og ønsker å investere i tresker. Maksimal pris blir rundt 500.000,- da det føles som mye penger for noe en bruker såpass lite i løper av året. De siste årene har det blitt benyttet leietresking her, men jeg ønsker å drive alt selv. Har tresket selv før, men er noen år siden. Og jeg er ikke noen ekspert på selve maskineriet her og hva en bør se etter. Hva bør en være oppmerksom på ved kjøp? Hva bør en belage seg på i årlige servicekostnader? Fortrinnsvis ønsker jeg Massey eller Class.
  13. Noen her som har erfaringer med startgjødsel? Aldri brukt det før, men vurderer prøve det på et par skifter i år. Gjødsler i år med 22-4-11. Hva bør en bruke som startgjødsel? Og hvor mye bør en ha per daa?
  14. Har en Kverneland med 120 vendehode (etter hva jeg forstår) 3 skjærs. Hvordan er det å bygge om denne til 4 skjærs? Ser jo ut til at det kun er å "sette på" siste delen, så er den klar. Men takler den den ekstra belastningen? Så også i en artikkel et "skjær" som var påsatt i bunn på de midterste skjærene, for å rive opp litt under sålen. Noen som har erfaring med dette, og eventuelt vet hvor en får tak i det?
  15. Hei Muligens et dumt spørsmål, men for første driftsår må jeg spørre allikevel. Vurderer investere i en 1000l sprøyte, men ser det fort blir mange titusner ekstra om jeg også må investere i sprøytehjul. Dekkene i dag er 440 og 540. Kan jeg, bør jeg, eller må jeg ha sprøytehjul for å ikke ødelegge alt av avling?
  16. Har en Kverneland med 120 vendehode (etter hva jeg forstår) 3 skjærs. Hvordan er det å bygge om denne til 4 skjærs? Ser jo ut til at det kun er å "sette på" siste delen, så er den klar. Men takler den den ekstra belastningen? Så også i en artikkel et "skjær" som var påsatt i bunn på de midterste skjærene, for å rive opp litt under sålen. Noen som har erfaring med dette, og eventuelt vet hvor en får tak i det?
  17. Hei Muligens et dumt spørsmål, men for første driftsår må jeg spørre allikevel. Vurderer investere i en 1000l sprøyte, men ser det fort blir mange titusner ekstra om jeg også må investere i sprøytehjul. Dekkene i dag er 440 og 540. Kan jeg, bør jeg, eller må jeg ha sprøytehjul for å ikke ødelegge alt av avling?
  18. Jeg har brukt gamle takplater selv også, men ettersom jeg selger mer ved nå enn før har jeg også brukt pallehetter for å produsere nok. Og nå er jeg også tom for plater :-) Da blir det jo et problem at kantene blir værutsatt med pallehetter, og veden langs kantene blir fuktig. Mel er dette eventuelt noe kjøpere av ved «må regne med»? Jeg mener.. skulle jeg selv kjøpt ved ville jeg jo at alt skulle ha vært tørt, ikke bare 90% av den.
  19. Overskriften sier vel sitt. Kløyver en del ved i 1000L sekker, og her pallehette over disse. Men det blir jo aldri 100% tørr ved i disse sekkene - spesielt rundt kantene som er værutsatt. Selv kjører jeg inn pallene jeg skal ha til vinteren på høsten, og har ikke noe problem med fuktigheten da. Spørsmålet mitt er rett og slett om noen har noen gode tips for å tørke, og lage tørre storsekker ute?
×
×
  • Opprett ny...